Имам проблем със слоевете на обектите layers

bogidar
Нов
Нов
Posts: 22
Joined: Sat May 27, 2006 11:56 pm

Имам проблем със слоевете на обектите layers

Post by bogidar » Sun May 28, 2006 12:06 am

Здравеите !
Искам да помоля за помощ понеже имам един проблем, който незнам как да го разреша. Става дума за едно флашче и едно падащо меню, където флаша ми стои най-отгоре и когато отворя менюто ,подменютата се визуализират под обекта на флаша :
Менюто е с <div> a флаша е следния
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
codebase="http://active.macromedia.com/flash2/cab ... on=4,0,0,0"
id="Movie1" width="480" height="360">
<param name="movie" value="Movie1.swf">
<param name="quality" value="high">
<param name="bgcolor" value="#000047">
<embed name="Movie1" src="Movie1.swf" quality="high" bgcolor="#FFFFFF"
width="480" height="360"
type="application/x-shockwave-flash"
pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/dow ... kwaveFlash">
</embed>
</object>


и бутах уш Z- индексите в style на менюто и на флаша но нестава можете ли да ми кажете какво да предприема?!
10х предварително

User avatar
mute
Шаман
Шаман
Posts: 3127
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 167
Location: between mind & heart
Contact:

Post by mute » Sun May 28, 2006 7:16 am

можели да го покажеш сайта

bogidar
Нов
Нов
Posts: 22
Joined: Sat May 27, 2006 11:56 pm

Post by bogidar » Sun May 28, 2006 7:48 pm

да разбира се http://www.bigboyshop.hit.bg то сега в момента само на аксесоари ->Ivan леко се препокриват но трябва да наблъскам още продукти на други фирми и ще бъдат по-големи падащите менюта съответно и ще минават доста под флашчето 10х

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 4
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Sun May 28, 2006 7:57 pm

Не мога да помогна с слоевете( защото не разбирам) но съвета ми е да нагласиш цветовете на резултатите от гласуванията .
Може да го направиш от тук:
http://www.web-tourist.net/vote8/85/formcss.html

за първото гласуване и
от тук:
http://www.web-tourist.net/vote8/83/formcss.html
за второто.

Иначе сайта ще стане добре (според мен). :)

bogidar
Нов
Нов
Posts: 22
Joined: Sat May 27, 2006 11:56 pm

Post by bogidar » Sun May 28, 2006 8:22 pm

ахамз... 10х за съвета но дано някой да даде акъл кво да ги прая че тря го разрешавам скоро тоя проблем...

User avatar
mute
Шаман
Шаман
Posts: 3127
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 167
Location: between mind & heart
Contact:

Post by mute » Sun May 28, 2006 8:36 pm

незнам защо ползваш този дълаг код за флаш след като може и с ембед но както и да е
пробваи така
<embed src="" style="width:480; height:360; z-index:-1"></embed>

с z-index:-1 незнам дали ще се получи , бтв проблема ти е само по ИЕ

bogidar
Нов
Нов
Posts: 22
Joined: Sat May 27, 2006 11:56 pm

Post by bogidar » Sun May 28, 2006 8:58 pm

ахам 10х за инфото ама неще нещо под ИЕ...

User avatar
mute
Шаман
Шаман
Posts: 3127
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 167
Location: between mind & heart
Contact:

Post by mute » Sun May 28, 2006 9:01 pm

пробваи да сложи z-index:1 на менюто

bogidar
Нов
Нов
Posts: 22
Joined: Sat May 27, 2006 11:56 pm

Post by bogidar » Sun May 28, 2006 9:07 pm

дам пробвал съм знам,че трявба да е по-голям z-index-a ама неще незнам той флаша се настройва сигорно от някаде то няма уш каде да е трябва в embed да е ама и там неще кат се пише z-indec:-1 или по-малък от този на менюто...

User avatar
mute
Шаман
Шаман
Posts: 3127
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 167
Location: between mind & heart
Contact:

Post by mute » Sun May 28, 2006 9:21 pm

Я пробваи с това меню
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=457

п.с. подреждаи си кода че много се обарках ... на 3 места имаш <style> + външен css фаил

Post Reply