Лаптоп…нет (†)

Всичко за извъндизайнерският профил на Вашият компютър
Post Reply
User avatar
Soul_Stealler
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3559
Joined: Tue Dec 20, 2005 3:52 pm
Answers: 112
Location: София
Contact:

Лаптоп…нет (†)

Post by Soul_Stealler » Sun May 28, 2006 4:51 pm

Преди малко ми донесоха един лаптоп и всичко перфектно - бързо зарежда и т.н., но като се пробвах да му пусна нет - не стана. Проверих всички настройки и ги оправих - IP, subnet mask и т.н., но пак не стана…някакви идеи?

our
Потребител
Потребител
Posts: 1401
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 17
Location: Горна Оряховица
Contact:

Post by our » Sun May 28, 2006 4:54 pm

Кое не става ? Какво ти дава ?

Мойте лаптоп-и са на wireless интернет и не съм имал проблеми досега.

User avatar
Soul_Stealler
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3559
Joined: Tue Dec 20, 2005 3:52 pm
Answers: 112
Location: София
Contact:

Post by Soul_Stealler » Sun May 28, 2006 5:15 pm

Ами, просто няма нет. Пускам IE, опитвам да отворя някой сайт и нищо не става. Не може да го отвори.

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 4
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Sun May 28, 2006 5:15 pm

:)

Доставчика ти е блокирал всякакъв друг достъп до IP адреса ти освен
от твоята лан карта(на твоя комп).
Така е навсякъде.
Не може да проработи нета от друга лан карата дори всички
протоколи да са ОК.
Трябва да му се обадиш да ти отблокира новата лан карта( тази на лаптопа).

User avatar
fena
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 2612
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 15

Post by fena » Sun May 28, 2006 5:17 pm

MAC Адрес-а е различен

User avatar
NetCutter
Потребител
Потребител
Posts: 1242
Joined: Mon Jan 09, 2006 9:54 am
Location: In Your Hard Drive!!!
Contact:

Post by NetCutter » Sun May 28, 2006 6:36 pm

на MАC ли е ?

User avatar
Soul_Stealler
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3559
Joined: Tue Dec 20, 2005 3:52 pm
Answers: 112
Location: София
Contact:

Post by Soul_Stealler » Sun May 28, 2006 6:46 pm

а? :shock: операционна сис. ли? Windows XP

User avatar
fena
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 2612
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 15

Post by fena » Mon May 29, 2006 4:18 am

NetCutter wrote:на MАC ли е ?
на лан картата

our
Потребител
Потребител
Posts: 1401
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 17
Location: Горна Оряховица
Contact:

Post by our » Mon May 29, 2006 7:58 am

Не всички са така. Моят неограничен е точно за това неограничен , за да мога да го ползвам и давам... Минава през switch-а и си работи по другите lan карти ;) При теб обаче явно при смяна на mac адреса ти лимитира връзката ;). Обади се на isp-то да ти отвори връзката ако занапред ще ползваш тоя лаптоп. Ако няма да ползваш него - си стой така.

User avatar
Soul_Stealler
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3559
Joined: Tue Dec 20, 2005 3:52 pm
Answers: 112
Location: София
Contact:

Post by Soul_Stealler » Mon Jun 19, 2006 8:09 pm

За всички искащи да си сменят МАК адреса - искрено ви препоръчвам Gentle MAC Pro :) :) :) :) :) :) Просто RULEZZZZZZZZ

Post Reply