Помощ !?! AppServ

Всичко за извъндизайнерският профил на Вашият компютър
Post Reply
Guliat
Нов
Нов
Posts: 54
Joined: Fri Apr 28, 2006 10:44 pm

Помощ !?! AppServ

Post by Guliat » Tue May 30, 2006 2:23 pm

Здравейте, значи имам следния проблем.
Инсталирах си сървъра ... всичко е ОК, но когато искам да вляза в майадмин-а ми дава грешка "#2003 - Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061)"
разбирам кво иска да каже ама не мога да намеря кой ред точно да редактирам за да може да се свърже ...
Моля помогнете ... аз до сега бях с xampp ама спря да ма кефи и викам тоз нали бил по-хубав ... :)

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 5
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Tue May 30, 2006 4:38 pm

MySQL server -a може а не ти е стартиран.
Може apache-то да работи а mysql-a не.
В скрипта няма проблем.
Трбяв да има някакъв контрол панел на този AppServ чрез който да се стартира mysql-a.

User avatar
staf
Шаман
Шаман
Posts: 4254
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 9
Contact:

Post by staf » Tue May 30, 2006 6:22 pm

Image

Guliat
Нов
Нов
Posts: 54
Joined: Fri Apr 28, 2006 10:44 pm

Post by Guliat » Tue May 30, 2006 7:59 pm

Всичко си е стартирано ... пак сащото съобщение, с пояснение "Вижте дали паролата юзара и хост-а в config.inc.php са същите ала бала като в mysql и пробвайте пак"
Ако може някой направо да ми каже с няколко стъпки правилно инсталиране, че да не се мъчим .. :)

User avatar
Access
Потребител
Потребител
Posts: 984
Joined: Wed May 10, 2006 12:40 pm
Location: Враца
Contact:

Post by Access » Tue May 30, 2006 8:03 pm

и на мене като го инсталирах първия път ми правеше същите ядове и не ме пускаше :)
препоръчвам ти да преинсталираш версията с някоя друга и ше се оправи всичко 8) ..... поне при мене беше така, ако искаш опитай :?:

nvidia
Турист
Турист
Posts: 233
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm

Post by nvidia » Tue May 30, 2006 8:27 pm

Дай Ctrl+Alt+Delete и погледни на Processes дали работи SQL-a.

Guliat
Нов
Нов
Posts: 54
Joined: Fri Apr 28, 2006 10:44 pm

Post by Guliat » Tue May 30, 2006 8:39 pm

Access wrote:и на мене като го инсталирах първия път ми правеше същите ядове и не ме пускаше :)
препоръчвам ти да преинсталираш версията с някоя друга и ше се оправи всичко 8) ..... поне при мене беше така, ако искаш опитай :?:
Така стана мерси ... изтеглих най-новата версия и стана всичко :D

Само някой да каже как се слага парола на appserv-a ? кой файл да редактирам :)

Post Reply