Възобновиха разследването срещу Големия Маргин

Post Reply
niki_1987
Нов
Нов
Posts: 19
Joined: Sat May 28, 2011 11:25 am

Възобновиха разследването срещу Големия Маргин

Post by niki_1987 » Thu Jul 07, 2011 3:29 pm

Image


Върховният касационен съд уважи искането на прокуратурата и възобнови разследването срещу Красимир Маринов-Големия Маргин. Пет месеца след като прекрати разследването Софийската градска прокуратура поиска възобновяването му.

От прокуратурата официално съобщиха, че има нови доказателства, които не могат да бъдат съобщени, тъй като били секретни. От решението на ВКС стана ясно, че повод за предприетата от прокуратурата стъпка са показанията на трима анонимни свидетели.

В техните показания имало данни, касаещи обвинението срещу Маринов. Разпитите били извършени прекратяването на разследването.

На 12 януари стана ясно, че прокурорът Чавдар Ангелов е прекратил наказателното производство срещу Маринов за ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици. Заради това, че е подписал тайно постановлението от останалите разследващи, Ангелов бе върнат на работа в Софийската районна прокуратура.

Междувременно в съда вече е обвинителен акт срещу Стефан Бонев - Сако и още 12 души.

Именно тази група първоначално бе посочена за подчинена на Маринов. За това и прокуратурата обвини Бонев, че е ръководил организирана престъпна група, създадена с цел да разпространява наркотични вещества в страната.

Обвинението твърди, че участници в престъпната група са Ивайло Стойнов, Милен Алексиев, Стефан Гевгелийски, Иво Дионисиев, Георги Гълъбов, Теодор Велков, Томи Томов, Анатолий Янакиев, Тихомир Георгиев, Александър Кукурин, Андрей Начев и Сокол Димитров.

Post Reply