Стив Джобс (1955 – 2011)

Post Reply
User avatar
topchokt
Гуру
Гуру
Posts: 2148
Joined: Fri Nov 14, 2008 5:48 am
Answers: 22
Location: Карнобат

Стив Джобс (1955 – 2011)

Post by topchokt » Thu Oct 06, 2011 5:11 am

Светът се раздели със Стив Джобс. Една от най-емблематичните фигури в света на високите технологии загуби битката с рака, която води в разстояние на дълги години. Джобс ще остане в историята като съосновател на най-мощната IT компания в света и като главен виновник за създаването на iPhone и iPad – двете устройства, които в момента са лидери в света на смартфоните и таблетите.

56-годишният Стив Джобс почти до последния момент заемаше най-отговорната длъжност на изпълнителен директор в Apple. Наскоро той се отказа от поста в полза на колегата си Тим Кук, но остана в компанията за да оглави борда на директорите. На тази позиция го завари и смъртта.

Apple пусна специална страница, за да почете паметта на Джобс, в която се казва:

„Apple загуби човек, който виждаше в бъдещето и беше гениален в създаването на нови неща. Светът загуби едно изключително човешко същество. Тези от нас, които имаха привилегията да познават Стив и да работят с него загубиха добър приятел и вдъхновяващ наставник. Стив оставя след себе си компания, която никой друг освен него не би могъл да сътвори в такива мащаби. Неговият дух завинаги ще остане да крепи основите на Apple.”

Всички, които желаят да изкажат съболезнованията си или да споделят спомените си за Стив Джобс могат да направят това на адрес: rememberingsteve@apple.com.

Първата двойка на САЩ също изказа съболезнования. Мишел и Барака Обама пуснаха изявление по въпроса чрез пресцентъра на Белия дом. Стана ясно, че преди време президентът е получил лично от Джобс, като подарък, iPad и то малко преди официалното представяне на таблета.
Image
Бил Гейтс коментира лошата новина като заяви, че за всички, които са имали шанса да работят с Джобс това е било голяма чест. Гейтс е добавил, че Стив Джобс ще му липсва неимоверно много.

През 2004 година Джобс обяви публично, че страда от рак на панкреаса. Пет години по-късно му беше трансплантиран черен дроб. През януари тази година шефът на Apple излезе в принудителен отпуск по болест, който продължи няколко месеца. Джобс сдаде окончателно управлението на компанията през август.

Близките на създателя на Apple са съобщили пред медиите, че той е починал спокойно, заобиколен от семейството си.

Тим Кук, който е настоящ изпълнителен директор на Apple е заявил, че скоро ще има празненство, което ще бъде посветено на забележителния живот на Стив Джобс. В него ще вземат участие служителите на Apple.

„Няма думи, които да опишат достатъчно точно силната тъга, която изпитваме от загубата на Стив. Трудно е да опишем и благодарността ни за честта, която сме имали да работим с него. Ще почетем паметта му като продължим да градим и се посветим на работата, която той обичаше да върши толкова много.”, е добавил Кук.

Почти никой не предполагаше, че здравословното състояние на Джобс е толкова влошено и известно време преди вчерашната презентация на Apple, при която беше представен новият смартфон iPhone 4S, се носеха слухове, че самият той ще присъства и дори може да вземе участие.

Стив Джобс ще бъде запомнен и с уникалните си маркетингови умения, които му позволиха да наложи на пазара нови продукти, както и устройства, които други преди него бяха опитали да популяризират, но неуспешно. Пример за това са таблетите, които бяха налични на пазара дълги години преди iPad, но се ползваха с почти нулева популярност.
Източник: http://www.kaldata.com

Vladkata
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1575
Joined: Sun Nov 21, 2010 7:50 pm
Answers: 70
Location: Sofia
Contact:

Post by Vladkata » Thu Oct 06, 2011 8:55 am

┈┈┈┈┈┈┈◢◤┈┈┈┈┈┈
┈┈┈┈◢▇▇▇▇▇◣┈┈┈┈
┈┈┈┈▇▇▇▇▇◤┈┈┈┈┈
┈┈┈┈▇▇▇▇▇┈┈┈┈┈┈
┈┈┈┈◥▇▇▇▇◣┈┈┈┈┈
┈┈┈┈┈◥▇◤◥▇◤┈┈┈┈

3 apples changed the world:
1. Adam’s Eve ate apple and human race started
2. Isaac Newton saw falling apple and enhanced the human race
3. Steve Jobs created apple and took the human race to the next level

Уникален човек беше, доста неща е направил и измислил...
http://vbox7.com/play:457eef73

R.I.P.

User avatar
qazxsw
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1860
Joined: Mon Dec 21, 2009 8:11 pm
Answers: 18

Post by qazxsw » Thu Oct 06, 2011 11:03 am

Въпреки, че не използвам продуктите на неговата компания имам голям респект към него. Човечеството загуби един от най-големите си иноватори.

User avatar
papyrus_kn
Турист
Турист
Posts: 577
Joined: Fri Feb 20, 2009 9:30 pm
Location: Кюстендил
Contact:

Post by papyrus_kn » Thu Oct 06, 2011 3:30 pm

qazxsw wrote:Въпреки, че не използвам продуктите на неговата компания имам голям респект към него. Човечеството загуби един от най-големите си иноватори.
Напълно съм съгласен с цялото ти мнение. Лека му пръст.

god_of_cs
Турист
Турист
Posts: 284
Joined: Thu Feb 11, 2010 12:28 pm

Post by god_of_cs » Thu Oct 06, 2011 4:28 pm

Жалко... Да почива в мир.

User avatar
kriss
Гуру
Гуру
Posts: 2201
Joined: Wed Sep 02, 2009 4:38 pm
Answers: 148
Location: Варна
Contact:

Post by kriss » Fri Oct 07, 2011 2:45 pm

Заслужава много повече от 1 страница, но както и да е.
R.I.P.

User avatar
superactro
Нов
Нов
Posts: 50
Joined: Wed Jul 30, 2008 10:04 pm
Location: Пловдив
Contact:

Стив

Post by superactro » Wed Jun 06, 2012 3:05 pm

Прочетох книгата, увлекатела е. Най много ми хареса частта в която всички крадът идеи от кодак и след това се карат кой ги е "измислил"

Post Reply