HELP Час и време (sinoptik.bg) с PHP

themes , модове , проблеми , инсталация
Post Reply
skorpion1532
Нов
Нов
Posts: 64
Joined: Wed Aug 03, 2011 12:48 pm
Contact:

HELP Час и време (sinoptik.bg) с PHP

Post by skorpion1532 » Tue Apr 10, 2012 6:37 am

Здравейте искам да попитам как може да си опрама часа при този код

Code: Select all

Часът е:   
<b>
<?php
error_reporting&#40;0&#41;;
$chas = date &#40; "H&#58;i" &#41;;
echo &#40;"$chas"&#41;;
?>
</b>

<?php
$rss = simplexml_load_file&#40;"http&#58;//sinoptik.bg/rss/100727011"&#41;;
   if &#40;$rss != ""&#41;
   &#123;
      foreach &#40;$rss->xpath&#40;'//item&#91;1&#93;'&#41; AS $item&#41;
      &#123;
         $meteo = $item->description&#91;0&#93; = str_replace&#40;'|','<br />', $item->description&#91;0&#93;&#41;;   
         $arr = array&#40;&#41;;
         $arr = explode&#40;"<br />", $meteo&#41;;
         
         $img = explode&#40;'src="', $arr&#91;0&#93;&#41;;
         $img = explode&#40;'" align', $img&#91;1&#93;&#41;;
         
         $state = explode &#40;"Състояние&#58;", $arr&#91;0&#93;&#41;;
         $state  = explode&#40;"<br />", $state&#91;1&#93;&#41;;
         
         $meteo_state = $state&#91;0&#93;;
         $meteo_img = $arr&#91;0&#93; = $img&#91;0&#93;;
         $meteo_temp = $arr&#91;1&#93;;
         $meteo_felt = $arr&#91;2&#93;;
         $meteo_wind = $arr&#91;3&#93;;
         $meteo_force = $arr&#91;4&#93;;
         
         echo "
<div style=\"margin&#58;0px;\"><img align=\"right\" style=\"margin-right&#58;10px; margin-top&#58;10px; width&#58;60px;\" src=\"".$meteo_img."\" title='Времето в София' alt=\"София\" /></div>
         <div style=\"padding-right&#58;60px;\">
        Времето е&#58; ".$meteo_state."<br />
         ".$meteo_temp."<br />
         ".$meteo_felt."<br />
         ".$meteo_wind."<br />
         ".$meteo_force."</div>";


         //$arr&#91;'stranica'&#93; = $item->title&#91;0&#93;;
      &#125;
   &#125;   
?>
ето и как ми излиза като го постава този код: http://upload-pictures.info/share-598F_4F83C41C.html

User avatar
goshkoy
Нов
Нов
Posts: 168
Joined: Wed Dec 07, 2011 9:21 am
Answers: 16

aa

Post by goshkoy » Tue Apr 10, 2012 1:13 pm

пробвай
[php]echo ("$chas");[/php]
със
[php]
echo $chas;
[/php]
аз не схванах кво му е на часът де :shock: :shock:

Make
Нов
Нов
Posts: 43
Joined: Mon Jan 30, 2012 4:39 pm

:)

Post by Make » Tue Apr 10, 2012 1:24 pm

Часът е:
<b>
<?php
error_reporting(0);
(date_default_timezone_set('Europe/Sofia'); < - Добави този ред и ще се оправи нo ако е за часовата разлика :)
$chas = date ( "H:i" );
echo ("$chas");
?>
</b>

<?php
$rss = simplexml_load_file("http://sinoptik.bg/rss/100727011");
if ($rss != "")
{
foreach ($rss->xpath('//item[1]') AS $item)
{
$meteo = $item->description[0] = str_replace('|','<br />', $item->description[0]);
$arr = array();
$arr = explode("<br />", $meteo);

$img = explode('src="', $arr[0]);
$img = explode('" align', $img[1]);

$state = explode ("Състояние:", $arr[0]);
$state = explode("<br />", $state[1]);

$meteo_state = $state[0];
$meteo_img = $arr[0] = $img[0];
$meteo_temp = $arr[1];
$meteo_felt = $arr[2];
$meteo_wind = $arr[3];
$meteo_force = $arr[4];

echo "
<div style=\"margin:0px;\"><img align=\"right\" style=\"margin-right:10px; margin-top:10px; width:60px;\" src=\"".$meteo_img."\" title='Времето в София' alt=\"София\" /></div>
<div style=\"padding-right:60px;\">
Времето е: ".$meteo_state."<br />
".$meteo_temp."<br />
".$meteo_felt."<br />
".$meteo_wind."<br />
".$meteo_force."</div>";


//$arr['stranica'] = $item->title[0];
}
}
?>

skorpion1532
Нов
Нов
Posts: 64
Joined: Wed Aug 03, 2011 12:48 pm
Contact:

Post by skorpion1532 » Sun Apr 15, 2012 6:52 pm

Просто когато сложиш целия код самия часовник не е верен показват по раличен час и минути пример ако в момента е 22:50 часа то ще ти покаже че е 13:25 часа но се пак мс за помоща аз го оправих и сега дири съм със малко промени по този код иначе е същото :) Ако ти трябва кажи и ще кача демо да видиш и ако ти трябва ще ти го дам :)

Post Reply