Отключване на изображение позволявайки обработването му?

Всичко за Adobe продукта. Уроци и въпроси.
Post Reply
User avatar
emcuemnecu
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1766
Joined: Sat Jul 28, 2007 4:15 pm
Answers: 14
Contact:

Отключване на изображение позволявайки обработването му?

Post by emcuemnecu » Sun May 20, 2012 6:14 pm

Здравейте. Имам един файл, който когато го отворя изписва, че се казва
"index" и срещу името му има катенар, който не мога да отключа и следователно да обработвам. Идеи ?

User avatar
emcuemnecu
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1766
Joined: Sat Jul 28, 2007 4:15 pm
Answers: 14
Contact:

Post by emcuemnecu » Sun May 20, 2012 6:26 pm

Пробвах какво ли не, дори и два пъти върху въпросното катенарче, но не реагирва :(

debian
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1679
Joined: Thu Mar 01, 2007 4:33 pm
Answers: 56
Location: Бургас

Post by debian » Sun May 20, 2012 6:40 pm

Аз знаеш ли какво правя с такива картинки.
Отварям си ги , Print Screen SysRq , пействам си ги там на шотошопа, изрязвам и си им драскам отгоре. Ама не върши работа когато има слоеве или прозрачен фон. :?:

User avatar
Battleman
Нов
Нов
Posts: 195
Joined: Wed Mar 28, 2012 11:02 am
Answers: 15

Post by Battleman » Sun May 20, 2012 6:47 pm

Image>Mode>RGB

Vladkata
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1575
Joined: Sun Nov 21, 2010 7:50 pm
Answers: 70
Location: Sofia
Contact:

Post by Vladkata » Sun May 20, 2012 7:04 pm

Селектираш всичко с Ctrl+A, правиш нов документ и натискаш Ctrl+V. Така копираш всички канали (RGB) и получаваш същото изображение. като си го селектирал, директно можеш да направиш нов документ от селекцията :).

Надявам се да съм помогнал. Успех!

User avatar
odyssey
Нов
Нов
Posts: 194
Joined: Sun Jul 03, 2011 11:14 am
Answers: 14
Contact:

zdr

Post by odyssey » Sun May 20, 2012 7:06 pm

това което правя аз пък е че просто му давам Save As и го правя с друго разширение

god_of_cs
Турист
Турист
Posts: 284
Joined: Thu Feb 11, 2010 12:28 pm

Post by god_of_cs » Mon May 21, 2012 3:04 am

Сменете мода на RGB.

afsh
Нов
Нов
Posts: 172
Joined: Fri May 15, 2009 6:45 am
Answers: 12

Post by afsh » Tue May 29, 2012 11:28 am

Layer > New > Layer from Background

User avatar
Battleman
Нов
Нов
Posts: 195
Joined: Wed Mar 28, 2012 11:02 am
Answers: 15

Post by Battleman » Tue May 29, 2012 11:46 am

@afsh, никакъв шанс.

Изображението е с 256 цвята (Indexed Color). Трябва първо да се конвертира в RGB.

Post Reply