Последни теми от форум в php fusion

themes , модове , проблеми , инсталация
Post Reply
User avatar
DenchBaggi
Нов
Нов
Posts: 86
Joined: Wed May 23, 2007 10:45 am
Location: Шумен
Contact:

Последни теми от форум в php fusion

Post by DenchBaggi » Wed May 23, 2007 3:35 pm

Здравейте! Искам да попитам има ли начин да покажа във сайта ми/задвижван от пхп фюжън/, да покажа последните теми от форума, който е отделен на друг под домейн? Панела за последни теми, които сложих, изкарва само темите от форума на фюжъна...
Благодаря предварително за помощта...

User avatar
Galli
Гуру
Гуру
Posts: 2012
Joined: Sat Nov 11, 2006 6:02 pm
Answers: 359

Post by Galli » Wed May 23, 2007 4:04 pm

Значи имам идея.
Правиш си един твой панел, гледай от тук как да го направиш :arrow: http://web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=11416
После вътре във файла ime_panel.php от горната тема слагаш един от тези кодове :arrow: http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=616 вместо този който съм дал за пример с часа
и може би ще стане.
Ето примерно така: ime_panel.php
<?php
openside("Последни Теми");

$user="user на базата данни";
$pass="pass на базата данни";
$db="име на базата данни";
$broi_temi="10";// Колко последни теми да показва
$broi_bukvi="35";//До колко букви от заглавието на темата да показва
mysql_connect(localhost,$user,$pass);
mysql_select_db($db) or die( "Unable to select database");
$query="SELECT topic_time , topic_title,forum_id,topic_id, topic_replies,topic_type from phpbb_topics ORDER BY topic_time ";
$result=mysql_query($query);
$num=mysql_num_rows($result);
mysql_close();

$ii=$num-$broi_temi;
for ($i=$num-1; $i>$ii;$i--)
{
$tema=mysql_result($result,$i,"topic_title");
$id=mysql_result($result,$i,"forum_id");
$topic_broi=mysql_result($result,$i,"topic_replies");
$topic_id=mysql_result($result,$i,"topic_id");
$topic=mysql_result($result,$i,"topic_type");

if($topic=="1")
{$vazna='Важна:';}
elseif($topic=="2")
{$vazna='Съобщение:';}
elseif($topic_status=="1")
{$vazna='Заключена:';}
else
{$vazna='';}

if (strlen($tema)>$broi_bukvi)
{$totchki='...';}
else
{$totchki='';}

$tema=substr($tema,0 , $broi_bukvi);
echo" $vazna<a href='Пътя до папката на форума/viewtopic.php?t=$topic_id' >$tema$totchki ($topic_broi)</a><br/>";
}

closeside();
?>

User avatar
DenchBaggi
Нов
Нов
Posts: 86
Joined: Wed May 23, 2007 10:45 am
Location: Шумен
Contact:

Post by DenchBaggi » Wed May 23, 2007 5:04 pm

Използвах този скрипт, но със тези встъпителни тагове ми даваше грешка и затова замнеих този

Code: Select all

<?php 
openside&#40;"Последни Теми"&#41;; 
с

Code: Select all

openside&#40;"Последни теми"&#41;;
//
и затварящия таг с друг..
И стана, но като го разреших панела от администрацията на панелите, на началната страница в края ми се появи следното съобщение/всичко се виждаше нормално, само това съобщение е отдолу, когато панела е разрешен/: Access denied for user '******'@'localhost' (using password: NO)Access denied for user '*****'@'localhost' (using password: NO)Access denied for user '********'@'localhost' (using password: NO)Access denied for user '*****'@'localhost' (using password: NO)
Warning: mysql_close(): no MySQL-Link resource supplied in /home/*******/public_html/footer.php on line 25
ЕДИТ: като се загледах, във панелите "чат" и "анкета" също ми изписва това нещо :?

Какво трябва да означава това?
ПП: заменил съм потребителското име със звездички
"От студа, понякога острието залепва..."
"По мой сигнал - Смажете ги!"
"Познавах един човек, който казваше: "Смъртта се усмихва на всички ни. Всичко което можем да направим е да й отвърнем със същото!"/към Комод/"
Максимус

User avatar
Galli
Гуру
Гуру
Posts: 2012
Joined: Sat Nov 11, 2006 6:02 pm
Answers: 359

Post by Galli » Thu May 24, 2007 3:43 am

Идея си нямам, ето ти и друг вариант с RSS. Гледам, че php-fusion ти е на localhost, значи fopen ще работи.
Сложи RSS мод на форума ти :arrow: http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=1008
и после в php-fusion-a ime_panel.php:
<?php
$xmlfile = fopen("http://web-tourist.net/rss_forum.php", "r");
if(!$xmlfile)die("cannot open the xml file");
$readfile = fread($xmlfile ,40000);
$searchfile = eregi("<item>(.*)</item>", $readfile ,$arrayreg);
$filechunks = explode("<item>", $arrayreg[0]);
$count = count($filechunks);
echo "<table border='1'>";
echo "<th colspan='3'>latest news</th>";
for($i=1 ; $i<=$count-1 ;$i++)
{
ereg("<title>(.*)</title>",$filechunks[$i], $title);
ereg("<link>(.*)</link>",$filechunks[$i], $links);
ereg("<description>(.*)</description",$filechunks[$i],$desc);
echo "<tr><td>";
echo $title[1];
echo "</td><td>";
echo "<a href ='$links[1]'>$links[1]</a>";
echo "</td><td>";
echo $desc[1];
echo "</td></tr>";
}
echo "</table>";
?>

Ето темата, от която е скрипта :arrow: http://web-tourist.net/forum/viewtopic. ... hlight=rss

User avatar
DenchBaggi
Нов
Нов
Posts: 86
Joined: Wed May 23, 2007 10:45 am
Location: Шумен
Contact:

Post by DenchBaggi » Thu May 24, 2007 5:49 pm

Добавих, рсс към форума ми, но виж панела колко е грозен...
Image
Успях да махна третата колона, но как мога да направя името на темата на линк?
ПП: имаш точка от мен

User avatar
Galli
Гуру
Гуру
Posts: 2012
Joined: Sat Nov 11, 2006 6:02 pm
Answers: 359

Post by Galli » Thu May 24, 2007 5:56 pm

Ами аз съм го направил в примера по-горе:

<?php
$xmlfile = fopen("http://web-tourist.net/rss_forum.php", "r");
if(!$xmlfile)die("cannot open the xml file");
$readfile = fread($xmlfile ,40000);
$searchfile = eregi("<item>(.*)</item>", $readfile ,$arrayreg);
$filechunks = explode("<item>", $arrayreg[0]);
$count = count($filechunks);
echo "<table border='1'>";
echo "<th colspan='3'>latest news</th>";
for($i=1 ; $i<=$count-1 ;$i++)
{
ereg("<title>(.*)</title>",$filechunks[$i], $title);
ereg("<link>(.*)</link>",$filechunks[$i], $links);
ereg("<description>(.*)</description",$filechunks[$i],$desc);
echo "<tr><td>";
echo $title[1];
echo "</td><td>";
echo "<a href ='$links[1]'>$links[1]</a>";
echo "</td><td>";
echo $desc[1];
echo "</td></tr>";
}
echo "</table>";
?>

Просто копирай този код.

User avatar
DenchBaggi
Нов
Нов
Posts: 86
Joined: Wed May 23, 2007 10:45 am
Location: Шумен
Contact:

Post by DenchBaggi » Thu May 24, 2007 6:06 pm

Копирах го, но става по същия начин: три колони - в първата името на темата, във втората линк и в третата всички постове от темата... :?
"От студа, понякога острието залепва..."
"По мой сигнал - Смажете ги!"
"Познавах един човек, който казваше: "Смъртта се усмихва на всички ни. Всичко което можем да направим е да й отвърнем със същото!"/към Комод/"
Максимус

User avatar
Galli
Гуру
Гуру
Posts: 2012
Joined: Sat Nov 11, 2006 6:02 pm
Answers: 359

Post by Galli » Thu May 24, 2007 6:11 pm

Оп моя грешка.
<?php
$xmlfile = fopen("http://web-tourist.net/rss_forum.php", "r");
if(!$xmlfile)die("cannot open the xml file");
$readfile = fread($xmlfile ,40000);
$searchfile = eregi("<item>(.*)</item>", $readfile ,$arrayreg);
$filechunks = explode("<item>", $arrayreg[0]);
$count = count($filechunks);
echo "<table border='1'>";
for($i=1 ; $i<=$count-1 ;$i++)
{
ereg("<title>(.*)</title>",$filechunks[$i], $title);
ereg("<link>(.*)</link>",$filechunks[$i], $links);
ereg("<description>(.*)</description",$filechunks[$i],$desc);
echo "<tr><td>";

echo "</td><td>";
echo "<a href ='$links[1]'>$title[1]</a>";
echo "</td><td>";
echo $desc[1];
echo "</td></tr>";
}
echo "</table>";
?>

User avatar
DenchBaggi
Нов
Нов
Posts: 86
Joined: Wed May 23, 2007 10:45 am
Location: Шумен
Contact:

Post by DenchBaggi » Thu May 24, 2007 6:17 pm

Е сега стана :) Само махнах колоната за описание и рамката и стана супер! Мерси за помощта!

Post Reply