Последни теми в форумите (интегриран IPB)

themes , модове , проблеми , инсталация
User avatar
FirstBlood
Турист
Турист
Posts: 561
Joined: Fri Feb 16, 2007 9:23 am
Answers: 14
Location: София,България

Последни теми в форумите (интегриран IPB)

Post by FirstBlood » Thu May 31, 2007 7:24 am

Здравейте!
Интегрирах си PHP-Fusion-а с IPB, но уви не мога да направя да показва последните теми в форумите...просто не знам как става. Използвах урок за показване в обикновен портал но пак не става.

Ето го и кода

Code: Select all

$host="localhost";
//Ако го държите на вашия сървър. Ако не, посочете пътя до сървъра.
$user="root";
$pass="pass";
$db="system_db";
//Прии мен е така, защото така съм кръстил БД на форума. Ако вие сте я кръстили по друг начин, променете го.
$table_topics="ipb_topics";
$table_forums="ipb_forums";
$table_category="ipb_categories";
$laforums="10";
//Колко теми да показва. Вие можете да изберете повече или по-малко.
$link=mysql_connect($host, $user, $pass);
$db=mysql_select_db($db);
$query="select * from $table_topics order by start_date desc limit 0,$laforums";
$result=mysql_query($query, $link);
while ($row=mysql_fetch_array($result)) {
$query1="select * from $table_forums where id='$row[forum_id]'";
$result1=mysql_query($query1, $link);
$row1=mysql_fetch_array($result1);
$forum_name=$row1[name];
$category_id=$row1[category];
$cat=$row2[name];
if ( $row[posts]==0 ){
echo "<a xhref='forum/index.php?showtopic=$row&#91;0&#93;'>$cat&#58; $row&#91;title&#93;</a><br>";
&#125;
//Това е за заглавието на темата.
else &#123;
echo "<a xhref='forum/index.php?showtopic=$row&#91;0&#93;'>$cat&#58; $row&#91;title&#93;</a> &#40;$row&#91;posts&#93;&#41;<br>";
&#125;
//Това е за  броя на отговорите в темата.
&#125;
?>
Мерси!

User avatar
porostorm
Потребител
Потребител
Posts: 1246
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:12 pm
Answers: 70
Contact:

Post by porostorm » Thu May 31, 2007 8:30 am

Пише се във форума!

http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=1089

User avatar
roskata
Потребител
Потребител
Posts: 1150
Joined: Tue Jun 06, 2006 12:47 pm
Answers: 18
Location: Плевен

Post by roskata » Thu May 31, 2007 9:00 am

Я дай да видим урока за интеграцията :) а когато имам регнати над 100 потребителя, как да го интегрирам и тези потребители да са регнати във форума?

User avatar
FirstBlood
Турист
Турист
Posts: 561
Joined: Fri Feb 16, 2007 9:23 am
Answers: 14
Location: София,България

Post by FirstBlood » Thu May 31, 2007 2:39 pm

porostorm wrote:Пише се във форума!

http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=1089

OK ама как да го направя да излиза в панел ?

@roskata
Това е урока.

User avatar
roskata
Потребител
Потребител
Posts: 1150
Joined: Tue Jun 06, 2006 12:47 pm
Answers: 18
Location: Плевен

Post by roskata » Thu May 31, 2007 3:13 pm

Да де, тоя го знам ама аз имам към 150 регистрирани и искам като интегрирам да са си регнати и във форума, а те няма да са...

User avatar
FirstBlood
Турист
Турист
Posts: 561
Joined: Fri Feb 16, 2007 9:23 am
Answers: 14
Location: София,България

Post by FirstBlood » Thu May 31, 2007 3:33 pm

roskata wrote:Да де, тоя го знам ама аз имам към 150 регистрирани и искам като интегрирам да са си регнати и във форума, а те няма да са...

Нямам идея как ще стане. Аз го ползвам още от самото начало и всички регнати са регнати и в форума 8)

User avatar
roskata
Потребител
Потребител
Posts: 1150
Joined: Tue Jun 06, 2006 12:47 pm
Answers: 18
Location: Плевен

Post by roskata » Thu May 31, 2007 4:05 pm

Я дай да вида сайта ?

User avatar
FirstBlood
Турист
Турист
Posts: 561
Joined: Fri Feb 16, 2007 9:23 am
Answers: 14
Location: София,България

Post by FirstBlood » Thu May 31, 2007 4:14 pm

roskata wrote:Я дай да вида сайта ?

Имаш лс.

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 4
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Thu May 31, 2007 4:42 pm

Отваряш контрол панела:
Управление на системата-> Панели -> Добавя нов панел

Пишеш някакво име на панела после
на Име на файла: оставяш none.

и в textareata ще видиш, че пише:

Code: Select all

openside&#40;"name"&#41;;
  echo "content";
closeside&#40;&#41;;
Правиш следното:

Code: Select all

openside&#40;"Последни мнения от форума"&#41;;


и тук пишеш php кода който искаш да се изпълни в панела.
В случая кода от урока.

От урока трябва само да махнеш началното <? и крайното ?> .
Ако има по средата на файла подобни не ги махай.




closeside&#40;&#41;;

след като дадеш "запази панела"
ще имаш работещ панел който може да управляваш
както останалите.


Пример:


Слагаш в textarea-та това:

Code: Select all

openside&#40;"name"&#41;;

$а=5+1;
  echo $а;

closeside&#40;&#41;;
и го запазваш.
След това ще имаш панел вкойто ще се появи числото 6.
Разбираш ли колко е лесно?

User avatar
FirstBlood
Турист
Турист
Posts: 561
Joined: Fri Feb 16, 2007 9:23 am
Answers: 14
Location: София,България

Post by FirstBlood » Thu May 31, 2007 5:18 pm

admin wrote:Отваряш контрол панела:
Управление на системата-> Панели -> Добавя нов панел

Пишеш някакво име на панела после
на Име на файла: оставяш none.

и в textareata ще видиш, че пише:

Code: Select all

openside&#40;"name"&#41;;
  echo "content";
closeside&#40;&#41;;
Правиш следното:

Code: Select all

openside&#40;"Последни мнения от форума"&#41;;


и тук пишеш php кода който искаш да се изпълни в панела.
В случая кода от урока.

От урока трябва само да махнеш началното <? и крайното ?> .
Ако има по средата на файла подобни не ги махай.




closeside&#40;&#41;;

след като дадеш "запази панела"
ще имаш работещ панел който може да управляваш
както останалите.


Пример:


Слагаш в textarea-та това:

Code: Select all

openside&#40;"name"&#41;;

$а=5+1;
  echo $а;

closeside&#40;&#41;;
и го запазваш.
След това ще имаш панел вкойто ще се появи числото 6.
Разбираш ли колко е лесно?

Разбрах :)
+1 , но имам един проблем със скрипта.
Панела изглежда така:

Image
Изглежда ОК, но линк няма.
Някой може ли да помогне ?
EDIT: Мисля, че проблема не е в кода. Пробвах това:

Code: Select all

openside&#40;"Последно в форумитеe"&#41;;
echo "<a hreff=http&#58;//asd.com >asdfasdfafas</a>";
closeside&#40;&#41;;
и пак става само като линк, нo се едно e hover.

Post Reply