Местене на престашоп на друг хост и проблем с админ панела

OpenCart WordPress Joomla Mambo IPB E107 и т.н.
Post Reply
User avatar
vinsbg
Гуру
Гуру
Posts: 2604
Joined: Wed Jan 28, 2009 12:21 pm
Answers: 51
Location: София
Contact:

Местене на престашоп на друг хост и проблем с админ панела

Post by vinsbg » Tue Nov 03, 2015 1:31 pm

Здравейте,

местя един престашоп от една хостинг компания на друга ( самия сайт/магазин е разработвам в под папка на друг хост ). Проблема е, че когато го преместя на новия хост и напиша в урл-то пътя до админа получавам 404 ерор. Същата процедура я правя от хоста го местя на локалния хост и няма проблеми ... всичко си работи.

Проблема според мен явно е в хостинга, но не знам какво може да е. Дайте някакви идеи къде би могъл да е проблема, за да мога да пиша на съпорта ако трябва.

Правя го, както е описано в сайта им.

1. Зипвам всички файлове. Експортвам базата данни.
2. Ън зипвам на новия хост и импортвам базата.
3. Сменям стойсностите в базата на: ps_shop_url -> domain, domain_ssl, physical_url с новия урл(домейн)
4. Сменям ги и в таблица ps_configuration.
5. config/settings.inc.php също променям данните за достъп до базата..

Нямам си идея какво би могло да бъде и защо от един хост на друг не функционира коректно, а от хост на локалхост си работи..

uphero
Потребител
Потребител
Posts: 710
Joined: Mon Feb 20, 2012 12:26 pm
Answers: 31
Location: Казанлък
Contact:

Re: Местене на престашоп на друг хост и проблем с админ пане

Post by uphero » Wed Nov 04, 2015 9:34 am

vinsbg wrote:Здравейте,

местя един престашоп от една хостинг компания на друга ( самия сайт/магазин е разработвам в под папка на друг хост ). Проблема е, че когато го преместя на новия хост и напиша в урл-то пътя до админа получавам 404 ерор. Същата процедура я правя от хоста го местя на локалния хост и няма проблеми ... всичко си работи.

Проблема според мен явно е в хостинга, но не знам какво може да е. Дайте някакви идеи къде би могъл да е проблема, за да мога да пиша на съпорта ако трябва.

Правя го, както е описано в сайта им.

1. Зипвам всички файлове. Експортвам базата данни.
2. Ън зипвам на новия хост и импортвам базата.
3. Сменям стойсностите в базата на: ps_shop_url -> domain, domain_ssl, physical_url с новия урл(домейн)
4. Сменям ги и в таблица ps_configuration.
5. config/settings.inc.php също променям данните за достъп до базата..

Нямам си идея какво би могло да бъде и защо от един хост на друг не функционира коректно, а от хост на локалхост си работи..
Търси в базата да не би и другаде да се записва домейна.

User avatar
vinsbg
Гуру
Гуру
Posts: 2604
Joined: Wed Jan 28, 2009 12:21 pm
Answers: 51
Location: София
Contact:

Post by vinsbg » Wed Nov 04, 2015 10:00 am

Прерових цялата база ... прерових и гугъл и не мога да открия нищо :cry:

Post Reply