Извеждане на логнатия потребител как?

Проблеми, въпроси, модове и темплейти.
Post Reply
systems
Турист
Турист
Posts: 279
Joined: Fri Sep 28, 2012 7:04 pm
Location: ..

Извеждане на логнатия потребител как?

Post by systems » Sun Feb 07, 2016 7:48 pm

Добър вечер въпроса ми е прост може ли да се изведе името на потребителя които се е
логнал в форума на отделна страница намираща се в папката на форума аз опитвам така но нестава:

[php]<?php
if ($user->data['user_id'] == ANONYMOUS)
{
echo 'Please login!';
}

else
{
echo ' logging in, ' . $user->data['username_clean'];
}
?>[/php]

uphero
Потребител
Потребител
Posts: 710
Joined: Mon Feb 20, 2012 12:26 pm
Answers: 31
Location: Казанлък
Contact:

Post by uphero » Sun Feb 07, 2016 8:48 pm

[php]define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path = (defined('PHPBB_ROOT_PATH')) ? PHPBB_ROOT_PATH : './';
$phpEx = substr(strrchr(__FILE__, '.'), 1);
include($phpbb_root_path . 'common.' . $phpEx);

// Start session management
$user->session_begin();
$auth->acl($user->data);
$user->setup();[/php]

Сложи това най-отгоре в страницата

systems
Турист
Турист
Posts: 279
Joined: Fri Sep 28, 2012 7:04 pm
Location: ..

Post by systems » Sat Feb 13, 2016 11:38 pm

Добър вечер инсталирах си phpbb 3.1.7 и инклуднах в форума пхп фаил със следното съдържание:



[php]<?php

if ($user->data['user_id'] == ANONYMOUS)

{

   echo 'Please login!';

}



else
{
   echo ' logging in, ' . $user->data['user_email'];
}
?>[/php]
това съм го инклуднал в потребителския панел но проблема е че не изкарва имеила на потребителя а седи на:logging in:
ако пък направя скрипта така:



[php]<?php

define('IN_PHPBB', true);

$phpbb_root_path = (defined('PHPBB_ROOT_PATH')) ? PHPBB_ROOT_PATH : './';

$phpEx = substr(strrchr(__FILE__, '.'), 1);

include($phpbb_root_path . 'common.' . $phpEx);


// Start session management
$user->session_begin();
$auth->acl($user->data);
$user->setup();
if ($user->data['user_id'] == ANONYMOUS)
{
   echo 'Please login!';
}

else
{
   echo ' logging in, ' . $user->data['user_email'];
}
?>[/php]



скрипта работи и извежда емаил адреса на логнатия потребител но когато го заредя в браузъра като:test.php
но когато го заредя от потребителския панел ми дава тази грешка:

[phpBB Debug] PHP Notice: in file [ROOT]/test.php on line 4: Constant IN_PHPBB already defined


Fatal error: Cannot redeclare deregister_globals() (previously declared in /var/www/community/includes/startup.php:37) in /var/www/community/includes/startup.php on line 37


ако пък оставя само този код:

[php]<?php

if ($user->data['user_id'] == ANONYMOUS)

{

   echo 'Please login!';

}



else
{
   echo ' logging in, ' . $user->data['user_email'];
}
?>[/php]

в потребителкия панел пише само:logging in:
а като пусна ерор репорт на фаила ми казва това:

Code: Select all

&#91;phpBB Debug&#93; PHP Notice&#58; in file &#91;ROOT&#93;/test.php on line 4&#58; Undefined variable&#58; user
&#91;phpBB Debug&#93; PHP Notice&#58; in file &#91;ROOT&#93;/test.php on line 4&#58; Trying to get property of non-object
&#91;phpBB Debug&#93; PHP Notice&#58; in file &#91;ROOT&#93;/test.php on line 11&#58; Undefined variable&#58; user
&#91;phpBB Debug&#93; PHP Notice&#58; in file &#91;ROOT&#93;/test.php on line 11&#58; Trying to get property of non-object
logging in,
има ли някакъв начин да изведа с този код в потребителския панел емаил адреса на логнатия потребител и съществуава ли въобще вариянт защото изчетох доста форуми и опитах доста неща но проблема си остава извън панела извежда,
а пък през панела дава грешки.
моля ви помогнете ми!!!

uphero
Потребител
Потребител
Posts: 710
Joined: Mon Feb 20, 2012 12:26 pm
Answers: 31
Location: Казанлък
Contact:

Post by uphero » Sun Feb 14, 2016 12:25 am

[php]<?php
define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path = (defined('PHPBB_ROOT_PATH')) ? PHPBB_ROOT_PATH : './';
$phpEx = substr(strrchr(__FILE__, '.'), 1);
include($phpbb_root_path . 'common.' . $phpEx);
$user->session_begin();
$auth->acl($user->data);
if($user->data['user_id'] == ANONYMOUS) {
echo 'Please login!';
} else {
echo ' logging in, ' . $user->data['user_email'];
}[/php]
Това при мен работи идеално.

Ако тестваш на на локален аз съм пас.

systems
Турист
Турист
Posts: 279
Joined: Fri Sep 28, 2012 7:04 pm
Location: ..

Post by systems » Sun Feb 14, 2016 9:33 pm

То самия скрипт и при мен работи но така като го инклудна в темплеита на форума
и го сложа в потребителския панел спира да работи.

Code: Select all

<!-- INCLUDEPHP test.php -->

иначе ако го заредя от браузъра работи самия скрипт но както го вкарам с инклудване спира да работи опитах с други скриптове които са php те вървят без грешка с инклудване.

uphero
Потребител
Потребител
Posts: 710
Joined: Mon Feb 20, 2012 12:26 pm
Answers: 31
Location: Казанлък
Contact:

Post by uphero » Mon Feb 15, 2016 11:52 am

systems wrote:То самия скрипт и при мен работи но така като го инклудна в темплеита на форума
и го сложа в потребителския панел спира да работи.

Code: Select all

<!-- INCLUDEPHP test.php -->

иначе ако го заредя от браузъра работи самия скрипт но както го вкарам с инклудване спира да работи опитах с други скриптове които са php те вървят без грешка с инклудване.
Сега седни и наново напиши каква е целта, твоя подход е повече от грешен и само ни губиш времето.

systems
Турист
Турист
Posts: 279
Joined: Fri Sep 28, 2012 7:04 pm
Location: ..

Post by systems » Mon Feb 15, 2016 4:50 pm

Целта ми е да изведа като меню в потребитетилския панел на форума емаил адреса на логнатия потребител това е целта, менюто го извеждам но не и емаил адреса.

uphero
Потребител
Потребител
Posts: 710
Joined: Mon Feb 20, 2012 12:26 pm
Answers: 31
Location: Казанлък
Contact:

Post by uphero » Tue Feb 16, 2016 2:26 am

systems wrote:Целта ми е да изведа като меню в потребитетилския панел на форума емаил адреса на логнатия потребител това е целта, менюто го извеждам но не и емаил адреса.
https://wiki.phpbb.com/Tutorial.Template_syntax

Post Reply