Забиване при "Starting Windows"

Всичко за извъндизайнерският профил на Вашият компютър
User avatar
teroristd
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1769
Joined: Thu Feb 18, 2010 11:50 am
Answers: 83

Post by teroristd » Wed Mar 30, 2016 7:28 am

Така като чета, вече съм почти 100% сигурен че е в процесора проблема. Виж админа какво казва. Първо като си свалил старата паста е възможно да си го наранил. Второ ако си сложил повече паста от колкото трябва тя може да е изтекла от страни, или да е прекалено дебел слоя и това създава проблеми. Не съм сигурен но мисля че не трябва да се пуска компютъра веднага след смяната. Трябва да се изчака определено време.

User avatar
eLite
Потребител
Потребител
Posts: 967
Joined: Mon Apr 07, 2008 8:08 pm
Answers: 59
Location: София

Post by eLite » Wed Mar 30, 2016 8:36 am

В Safe Mode пали ли?

User avatar
GaTio2
Гуру
Гуру
Posts: 2256
Joined: Sun Jan 06, 2008 7:37 pm
Answers: 66
Location: Бяла

Post by GaTio2 » Wed Mar 30, 2016 2:59 pm

eLite wrote:В Safe Mode пали ли?
Не, не пали. Стигало до някакъв определен файл driver нещо си до колкото помня и забивало. На пастата слоя не е дебел, времето от слагането на пастата до включването на компютъра беше около 30мин до 1 час. Mалко е изкочила, но не мисля, че е проблем, казвам малко, защото е от тия кръглите радиатори и се вижда как е минала малко между ребрата му. Процесора не знам какво може да съм му прецакал, освен докато съм чистил с четката, което няма как да е брутално да съм окривил някое краче по дъното, но силно се съмнявам.

User avatar
dakata__92
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3260
Joined: Tue Aug 02, 2011 7:24 pm
Answers: 126

Post by dakata__92 » Wed Mar 30, 2016 7:52 pm

GaTio2 wrote:
eLite wrote:В Safe Mode пали ли?
Не, не пали. Стигало до някакъв определен файл driver нещо си до колкото помня и забивало. На пастата слоя не е дебел, времето от слагането на пастата до включването на компютъра беше около 30мин до 1 час. Mалко е изкочила, но не мисля, че е проблем, казвам малко, защото е от тия кръглите радиатори и се вижда как е минала малко между ребрата му. Процесора не знам какво може да съм му прецакал, освен докато съм чистил с четката, което няма как да е брутално да съм окривил някое краче по дъното, но силно се съмнявам.
Колега, абе да те питам видеокартата вградена ли ти е? Ако не е вградена и си и я вадил виж извади я пак и я вкарай отново като духни няколко пъти на слота. Преди време се сетих, че на една машина когато вадих картата после се получи този дефект нещо за драйвъри прочие беше и продухах канала на порта и внимателно я поставих обратно и се управи. Нещо по периферията ти ти е. Аааа ииии виж изключи мишката и клавиатурата и остави само монитора да четеш грешки. А ако не си ги сложил мишката и клавиатурата ги свържи и пробвай. :)

User avatar
GaTio2
Гуру
Гуру
Posts: 2256
Joined: Sun Jan 06, 2008 7:37 pm
Answers: 66
Location: Бяла

Post by GaTio2 » Thu Mar 31, 2016 6:09 am

Аб аз знам че трябва да го почистя слота, ама май тук съм забравил :D. Ще пробвам утре. А иначе почистих пистите със спирт и светнаха :D Мерси, дано е това.

User avatar
eLite
Потребител
Потребител
Posts: 967
Joined: Mon Apr 07, 2008 8:08 pm
Answers: 59
Location: София

Post by eLite » Thu Mar 31, 2016 10:08 am

Пробвал ли си с друго захранване?

User avatar
GaTio2
Гуру
Гуру
Posts: 2256
Joined: Sun Jan 06, 2008 7:37 pm
Answers: 66
Location: Бяла

Post by GaTio2 » Thu Mar 31, 2016 11:01 am

eLite wrote:Пробвал ли си с друго захранване?
Пробвах, да пак беше 300W, но пиновете на широката букса на дъното бяха с 4 по-малко, ако има значение.

User avatar
eLite
Потребител
Потребител
Posts: 967
Joined: Mon Apr 07, 2008 8:08 pm
Answers: 59
Location: София

Post by eLite » Thu Mar 31, 2016 4:22 pm

GaTio2 wrote:
eLite wrote:Пробвал ли си с друго захранване?
Пробвах, да пак беше 300W, но пиновете на широката букса на дъното бяха с 4 по-малко, ако има значение.
Не, няма значение.

Пробвай да boot-неш някое linux live cd.
Ако boot-не, отвори вградения terminal и изпълни следната команда:

Code: Select all

for i in 1 2 3 4; do while : ; do : ; done & done

User avatar
GaTio2
Гуру
Гуру
Posts: 2256
Joined: Sun Jan 06, 2008 7:37 pm
Answers: 66
Location: Бяла

Post by GaTio2 » Thu Mar 31, 2016 5:13 pm

Да ти кажа пробвах с Hiren's, но не тръгна Win-a от него.

User avatar
eLite
Потребител
Потребител
Posts: 967
Joined: Mon Apr 07, 2008 8:08 pm
Answers: 59
Location: София

Post by eLite » Fri Apr 01, 2016 11:02 am

GaTio2 wrote:Да ти кажа пробвах с Hiren's, но не тръгна Win-a от него.
Идеята е да разберем дали ще boot-не друго и ако да, то да натоварим процесора на 100%.

Ако е проблем с процесора, компютъра ще блокира отново.

Post Reply