Форма за създаване на анкети и т.н.

C++ JAVA
Post Reply
User avatar
Access
Потребител
Потребител
Posts: 984
Joined: Wed May 10, 2006 12:40 pm
Location: Враца
Contact:

Форма за създаване на анкети и т.н.

Post by Access » Thu Jun 22, 2006 4:42 pm

:)
привет ;)

някой ще може ли да обясни как стават работите с адването на анкети,книги за гости и тн :)

каква е формата ............ 8)

доста вече навлязоха тези услуги и ги има в доста сайтове( както и в този ) и винаги съм искал да разбера как става :)
надявам се някой да има желание да каже :roll:

:?: :?: :?:

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 5
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Thu Jun 22, 2006 5:59 pm

ЩЕ кажа как го правя аз.
Анкетите съм си ги писал сам.
Книгата и форумите съм ги взел готови.
Под готови разбирай:
Свалям един форум( в случая txt forum) и го разглеждам.
Гледам как работи, къде са му скриптовете,картинките, темплейтите и
т.н.
След това пиша един инсталиращ скрипт който не е много къс.
Правя така че всеки потребител да може да си адне форум в различна папка.
В тази папка аз не просто копирам файловете от форума и да ги направя огледални на тези които ползва форума.
Искам да кажа, че по лесния вариант е да направя така:
взимам всички файлове от форума и ги качвам в папка номер 101.
За следващия качвам файловете в папка 102.
Така ще заеме много място.
Аз правя така, че всички форуми да ползват едни и същи скриптове, картинки и темплейти.
Като си адваш Книга за гости ти виждаш, че тя седи в различна папка но не знаеш, че там има точно 5 файла и всички общо са с размер 1к (за форумите е 3 к).

Това са файлове които са уникални за всяка една книга(config файл и
db файл.)

С две думи.
Един път трябва да прекроиш сериозно книгата за гости.
След това да направиш някаква защита за да не може лесно някой да си адне 1000 книги.
И останалото е още 20 часа писане.

Трябват познания по PHP за работа с файлове( и не само).
Трябва да ти е ясно как работи всичко.
Ще се наложи да променяш кода на "Книгата", защото тя не е направена да работи както ти си пожелаеш.
Трябва всички "Книги" или "Форуми" да ползват едни и същи файлове.
Това е удобно не само защото пести място.
Ако решиш да правиш някакви промени или екстри няма да се
налага да едитваш1000 форума а само един скрипт ( то ще се отрази на всичките).
Пример:
Когато ми показахте новия темплейт за тхт форума аз го сложих само в една папка.
След това обаче всички форуми можеха да го ползват (всички вече създадени).

Не мога да ти обясня всичко.
Просто няма начин.
НЯма откъде да го препишеш.
Всичко е строго индивидуално.
Пишеш си го сам и няма кой да ти помогне (както на мен нямаше кой).
Моя съвет е да се опиташ да напишеш инсталационен скрипт за нещо супер лесно.
После за нещо малко по трудно и т.н.
Аз така се научих.

Забравих да кажа, че webagent-a също съм го писал аз(самия webagent).
Той ползва база данни и е още по-объркващо като седнеш да пишеш инсталационен скрипт за "адване".
Да не говориме, че има и някакъв администраторски контрол панел за
промяна на CSS-a.
Като седнеш да пишеш такива скриптове ще мислиш за самоубийство при
всяка грешка. :)

User avatar
LiRiX
Tourist Defender
Tourist Defender
Posts: 4331
Joined: Fri Mar 31, 2006 8:52 am
Answers: 165
Location: Търговище

Post by LiRiX » Fri Jun 23, 2006 9:37 am

Уау, това е доста хитро всички форуми да позлват едни и сащи картинки от една папка :?:
По темата: Един път бях видял такиз модове готови ама забраиих каде ако някоий се сети да каже

User avatar
Access
Потребител
Потребител
Posts: 984
Joined: Wed May 10, 2006 12:40 pm
Location: Враца
Contact:

Post by Access » Fri Jun 23, 2006 9:43 am

някой ако знае къде има някакви готови такива модове нека даде някакъв линк..... 8)

щото ако зема да преправям и да си ги правя аз ша трябва да пада яко четене и работа ... :roll:

our
Потребител
Потребител
Posts: 1401
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 17
Location: Горна Оряховица
Contact:

Post by our » Fri Jun 23, 2006 6:33 pm

http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=624

Това е урок за именно такъв скрипт за инсталиране на PHPBB без да се инсталират файловете отново и отново ... Ползва само различни БД-та и конф. файлове ;) Ако имаш проблеми при инсталването питай ;)

Post Reply