Махане на active от елемент

User avatar
vinsbg
Гуру
Гуру
Posts: 2604
Joined: Wed Jan 28, 2009 12:21 pm
Answers: 51
Location: София
Contact:

Post by vinsbg » Wed Jul 18, 2018 1:02 pm

anonimen wrote:Не мисля, че id-тата имат нещо общо. Нали JSто така или иначе не ги ползва? С изключение на това - $('#cat_1').first().trigger('click'); -- което явно си работи. А тук можеш да махнеш .first() - защото $('#abc') така или иначе ще върне макс. 1 елемент.

Няма как да решим проблема без reproducible demo, или поне аз не виждам нищо. Дай outputа на php скрипта, който не работи, в лник в jsfiddle, за да елиминираме нещата едно по едно.

Не целия output, само толкова, че да се вижда, че не работи.
Нямам идея, защо не работи. Това е точно, както виждам категориите в view source на страницата (коментираните линкове са оригиналните)

http://jsfiddle.net/5pk4u9z1/15/

На страницата при мен обаче продължава да не работи. Стои първата категория active ( в различен цвят) дори, след като кликна върху друга :cry:

User avatar
anonimen
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1523
Joined: Mon Jun 11, 2012 6:07 pm
Answers: 162
Location: Parse error: unexpected "}" in /home/index.php on line 26

Post by anonimen » Wed Jul 18, 2018 1:13 pm

нее, дай това, което не работи. Вземи сорса на страницата, която ти дава php-то. Този сорс го сложи в jsfiddle, махни евентуално някви privacy неща - но е важно да Не работи, за да видим откъде идва проблемът.

User avatar
vinsbg
Гуру
Гуру
Posts: 2604
Joined: Wed Jan 28, 2009 12:21 pm
Answers: 51
Location: София
Contact:

Post by vinsbg » Wed Jul 18, 2018 1:26 pm

Така: http://jsfiddle.net/5pk4u9z1/20/

Нищо друго от страницата не е нужно. В jsfiddle-a работи с останалото и без останалото.

Това, което забелязвам в сорса на страницата е, че липсва името на категорията

Code: Select all

$('#cat_').trigger('click');


Но въпреки това ми зарежда нещата от нея..

User avatar
deam0n
Tourist Defender
Tourist Defender
Posts: 3011
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 204
Location: Шопландия
Contact:

Post by deam0n » Wed Jul 18, 2018 1:51 pm

vinsbg wrote:Така: http://jsfiddle.net/5pk4u9z1/20/

Нищо друго от страницата не е нужно. В jsfiddle-a работи с останалото и без останалото.

Това, което забелязвам в сорса на страницата е, че липсва името на категорията

Code: Select all

$('#cat_').trigger('click');


Но въпреки това ми зарежда нещата от нея..
Да не би някой друг скрипт да ти прави проблем?

Пробвай да махнеш някой от заредените js библиотеки, които не ти трябват за този скрипт..

Също така понякога js бъгва от мястото на което се намира скрипта.. Пробвай да го сложиш я в хедъра, я в футъра..

User avatar
vinsbg
Гуру
Гуру
Posts: 2604
Joined: Wed Jan 28, 2009 12:21 pm
Answers: 51
Location: София
Contact:

Post by vinsbg » Wed Jul 18, 2018 1:58 pm

Пробвах наясякъде да го местя - няма ефект.
Ще пробвам да махна някоя библиотека да видя какво ще стане.

Пробвах $cat[0]['name'], понеже идва от array, но явно трябва да обходя първо целия array, както е в менюто с категориите. Може би заради това дава NULL, но ми е интересно, защо въпреки това зарежда по дефолт каквото трябва.

User avatar
anonimen
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1523
Joined: Mon Jun 11, 2012 6:07 pm
Answers: 162
Location: Parse error: unexpected "}" in /home/index.php on line 26

Post by anonimen » Wed Jul 18, 2018 2:01 pm

Копирай сорса, върнат от php-то, в един .html файл. Пусни го в браузъра. Не работи, нали? Сега почни да махаш неща, докато продължава да не работи, и като стане досатъчно малко, дай този неработещ .html, да видим къде е проблемът.

Без php, за да не обърква нещата.

User avatar
vinsbg
Гуру
Гуру
Posts: 2604
Joined: Wed Jan 28, 2009 12:21 pm
Answers: 51
Location: София
Contact:

Post by vinsbg » Thu Jul 19, 2018 4:40 am

PHP-то беше проблема и по-точно array-я. Благодаря за помощта! :?:

Post Reply