Скриване на информация при празна променлива?

C++ JAVA
Post Reply
novakabg
Турист
Турист
Posts: 337
Joined: Fri May 13, 2016 12:29 pm
Contact:

Скриване на информация при празна променлива?

Post by novakabg » Sat Jan 12, 2019 1:59 pm

Здравейте, имам нужда от скриване на празна променлива но въпроса е че не е празна а има default 0.0000 см.

Пробвах с if emtpy и == 0.0, но няма резултат има ли по умен начин който да не е толкова аматьорска проверката и да няма else?

Благодаря предварително! :)

User avatar
Revelation
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 867
Joined: Sun Mar 24, 2013 1:23 pm
Answers: 62

Post by Revelation » Sat Jan 12, 2019 2:57 pm

Дай по-подробно де.

Дай малко код, стойността по подразбиране само 0.0000 или включва и см. накрая.
Друг вариант за стойност по подразбиране може ли да има?

То, ако става въпрос

[php]
if ( 0.0000 )
[/php]

също ще ти върне false.

joTunkiq
Потребител
Потребител
Posts: 826
Joined: Tue Dec 25, 2012 10:03 am
Answers: 142
Contact:

Post by joTunkiq » Sat Jan 12, 2019 8:41 pm

Понеже пак не си дал информация, а искаш решение, което не е много правилно, но в контекста на това което питаш, може да ти свърши работа. :D

http://php.net/manual/en/function.floatval.php

Code: Select all

$var = '122.34343The'; 
if(floatval($var) == 122.34343) { echo  "done";}

$var1 = '0.0000 см. '; 
if(floatval($var1 ) === 0.0000) { echo  "done";}
:idea: :?:

П.с. понеже има значение при използване на === колко нули са след запетаята и може да има проблем. В такъв случай може да удариш и един round за всеки случай и на резултата и на това с което го сравняваш. :?:

User avatar
topchokt
Гуру
Гуру
Posts: 2150
Joined: Fri Nov 14, 2008 5:48 am
Answers: 22
Location: Карнобат

Post by topchokt » Mon Jan 14, 2019 6:21 am

Аз пък бих го изиграл по друг начин.

Когато полето трябва да съдържа стойността по подразбиране ще слагам 0 вътре и там където ми трябва да го показвам ще проверявам дали е false и ще извеждам 0.0000 см.

Тоест ти ще си знаеш, че ако стойността на полето е 0, то реално това, което трябва да покажеш е 0.0000 см.

П.с. Иначе, ако полето съдържа и .см силно препоръчвам да го оправиш и разкараш от там, защото това може да ти изиграе много лоша шега.

novakabg
Турист
Турист
Posts: 337
Joined: Fri May 13, 2016 12:29 pm
Contact:

Post by novakabg » Tue Jan 15, 2019 1:13 pm

Оправих се благодаря ви много приятели :)

Post Reply