Проблем с JS

Post Reply
User avatar
Vladislaw
Нов
Нов
Posts: 139
Joined: Thu Nov 10, 2011 4:01 pm
Location: България, Костинброд

Проблем с JS

Post by Vladislaw » Fri Mar 01, 2019 8:25 am

Здравейте,
имам система за видео споделяне, която Embed-ва клипове от youtube.
Вграждам JS код, който трябва да направи така, че клиповете автоматично да тръгват (да натисне автоматично бутона Play).

Кода е:
[js]var myTimer;
$(document).ready(function() {
myTimer = setInterval(startVppVideo, 1000);
});

function startVppVideo()
{
var video = $('.mejs__overlay-play');
var buttonToPlay = $('.mejs__overlay-button');

if (video.length)
{
video.click();

if(!video.is(':visible'))
{
clearInterval(myTimer);
}
}
};[/js]

Клипа тръгва автоматично, но веднага след това спира. Някакви идеи?
Благодаря.

User avatar
deam0n
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3023
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 204
Location: Шопландия
Contact:

Post by deam0n » Fri Mar 01, 2019 9:43 am

Проблема ти идва от

if(!video.is(':visible'))

Ти реално му казваш да спре нулира интервала ако video не е visible.. Тъй като е visible то не близа в if-а и цикли до безкрай. Ако махнеш ! би трябвало да работи както очакваш.

User avatar
Vladislaw
Нов
Нов
Posts: 139
Joined: Thu Nov 10, 2011 4:01 pm
Location: България, Костинброд

Post by Vladislaw » Fri Mar 01, 2019 9:53 am

deam0n wrote:Проблема ти идва от

if(!video.is(':visible'))

Ти реално му казваш да спре нулира интервала ако video не е visible.. Тъй като е visible то не близа в if-а и цикли до безкрай. Ако махнеш ! би трябвало да работи както очакваш.
Здравей, току що пробвах без ! , но клипа въобще не тръгва.

ПС: Клипа тръгва, но когато ударя рефреш на страницата, иначе не.

User avatar
deam0n
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3023
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 204
Location: Шопландия
Contact:

Post by deam0n » Fri Mar 01, 2019 10:10 am

Vladislaw wrote:
deam0n wrote:Проблема ти идва от

if(!video.is(':visible'))

Ти реално му казваш да спре нулира интервала ако video не е visible.. Тъй като е visible то не близа в if-а и цикли до безкрай. Ако махнеш ! би трябвало да работи както очакваш.
Здравей, току що пробвах без ! , но клипа въобще не тръгва.

ПС: Клипа тръгва, но когато ударя рефреш на страницата, иначе не.
Смисъл как така като удариш рефреш на страницата, иначе не.. Нали идеята е като се влезне в страницата да тръгне.

Добре, а с setTimeout вместо setInterval става ли?

Ако можеш да дадеш някакъв код в http://codepen.io, където е пресъздаден проблема..

User avatar
Vladislaw
Нов
Нов
Posts: 139
Joined: Thu Nov 10, 2011 4:01 pm
Location: България, Костинброд

Post by Vladislaw » Fri Mar 01, 2019 10:13 am

Със Timeout е същото.
Влизам в клипа и не тръгва, но когато рефрешна страницата тръгва автоматично.

User avatar
deam0n
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3023
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 204
Location: Шопландия
Contact:

Post by deam0n » Fri Mar 01, 2019 11:33 am

https://github.com/mediaelement/mediael ... ocs/api.md


А не можеш ли самия плейър да го настроиш на autoplay?

Post Reply