Проверка на id

C++ JAVA
Post Reply
kini
Нов
Нов
Posts: 149
Joined: Sat May 01, 2010 10:36 am

Проверка на id

Post by kini » Tue Jun 11, 2019 11:34 am

Здравейте,

Пиша с молба за това, как може да стане проверката в тази ситуация. Проверката трябва да препраща към index.php, ако въведеното id в полето на браузъра не съществува в базата данни или е празно.

Това е кодът, който изважда резултатите за самото id

Code: Select all

<?php
$id = $_GET&#91;'id'&#93;;
$get = mysql_query&#40;"SELECT * FROM media WHERE id = '$id'"&#41;;
while&#40;$rов=mysql_fetch_array&#40;$get&#41;&#41;
&#123;
?>
-- резултат --
<?php &#125; ?>

User avatar
deam0n
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3015
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 204
Location: Шопландия
Contact:

Post by deam0n » Tue Jun 11, 2019 11:48 am

Code: Select all

$get = mysql_query&#40;"SELECT * FROM media WHERE id = '$id'"&#41;;
$totalrows = mysql_num_rows&#40;$get&#41;;
if&#40;$totalrows==0&#41; &#123;
  header&#40;"Location&#58; index.php"&#41;;
&#125;
така ?

kini
Нов
Нов
Posts: 149
Joined: Sat May 01, 2010 10:36 am

Post by kini » Tue Jun 11, 2019 11:51 am

deam0n wrote:

Code: Select all

$get = mysql_query&#40;"SELECT * FROM media WHERE id = '$id'"&#41;;
$totalrows = mysql_num_rows&#40;$get&#41;;
if&#40;$totalrows==0&#41; &#123;
  header&#40;"Location&#58; index.php"&#41;;
&#125;
така ?
Здравей,

Пробвах точно такa, но не се получава. Не функционира самата проверка... :shock:

User avatar
deam0n
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3015
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 204
Location: Шопландия
Contact:

Post by deam0n » Tue Jun 11, 2019 11:57 am

а var_dump($totalrows); какво връща?

kini
Нов
Нов
Posts: 149
Joined: Sat May 01, 2010 10:36 am

Post by kini » Tue Jun 11, 2019 12:03 pm

deam0n wrote:а var_dump($totalrows); какво връща?
Показва int(1).

User avatar
deam0n
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3015
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 204
Location: Шопландия
Contact:

Post by deam0n » Tue Jun 11, 2019 12:06 pm

Значи трябва да има резултат с такова ID. Пробвай да тестваш с некво ID, дето знаеш, че го няма и би трябвало да работи.

kini
Нов
Нов
Posts: 149
Joined: Sat May 01, 2010 10:36 am

Post by kini » Tue Jun 11, 2019 12:09 pm

deam0n wrote:Значи трябва да има резултат с такова ID. Пробвай да тестваш с некво ID, дето знаеш, че го няма и би трябвало да работи.
В момента пробвам и ми изважда blank page, само това.

Кода трябва да е по този начин, нали не бъркам?

Code: Select all

<?php
$id = $_GET&#91;'id'&#93;;
$get = mysql_query&#40;"SELECT * FROM media WHERE id = '$id'"&#41;;
$totalrows = mysql_num_rows&#40;$get&#41;;
if&#40;$totalrows==0&#41; &#123;
  header&#40;"Location&#58; index.php"&#41;;
&#125;
	
while&#40;$row=mysql_fetch_array&#40;$get&#41;&#41;
&#123;
?>

User avatar
xlebabarov
Нов
Нов
Posts: 184
Joined: Tue Nov 10, 2009 6:24 am

Post by xlebabarov » Fri Jun 21, 2019 5:15 pm

Не съм експерт, ама ако пробвате така:

Code: Select all

$get = mysql_query&#40;"SELECT * FROM media WHERE id = ".$id&#41;;
Гошо пича ;) Понякога питам въпросчета с повишена трудност, но какво да се прави :)

Post Reply