Трябва ми php код

C++ JAVA
User avatar
Vladislaw
Нов
Нов
Posts: 126
Joined: Thu Nov 10, 2011 4:01 pm
Location: България, Костинброд

Трябва ми php код

Post by Vladislaw » Thu Jul 11, 2019 8:06 pm

Здравейте, имам нужда от следното нещо:

Искам да направя същото, като тук - https://www.vedi-pharma.com/authenticity-check/

Примерно в една база данни или .txt файл имам 5000 кода и когато направя проверка да изписва дали съществува кода или не.

И дали е възможно да го вградя в wordpress.

User avatar
deam0n
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3011
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 204
Location: Шопландия
Contact:

Post by deam0n » Fri Jul 12, 2019 8:05 am


User avatar
Vladislaw
Нов
Нов
Posts: 126
Joined: Thu Nov 10, 2011 4:01 pm
Location: България, Костинброд

Post by Vladislaw » Fri Jul 12, 2019 4:32 pm

Е, такова ми трябва, само че не работи: http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=2558

User avatar
anonimen
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1524
Joined: Mon Jun 11, 2012 6:07 pm
Answers: 162
Location: Parse error: unexpected "}" in /home/index.php on line 26

Post by anonimen » Sat Jul 13, 2019 9:42 am

Ако търсиш стринг в стринг с php, ще ползваш тази функция: https://www.php.net/manual/en/function.strpos.php

Ako ще влечеш резултати от база, по-добре накарй базата да ти върне само резултатите, които те вълнуват. Както ти каза deamon, можеш още в заявката да сложиш where условие, което да филтрира търсенето.

Ако търсиш във файл, четеш файла ред по ред и действаш като в 1 ^. Ако ще търсиш стринг с нови редове, ще трябва и да прочиташ по няколко реда наведнъж, но това може да е маалко по-сложно.

User avatar
Vladislaw
Нов
Нов
Posts: 126
Joined: Thu Nov 10, 2011 4:01 pm
Location: България, Костинброд

Post by Vladislaw » Fri Jul 19, 2019 5:30 pm

anonimen wrote:Ако търсиш стринг в стринг с php, ще ползваш тази функция: https://www.php.net/manual/en/function.strpos.php

Ako ще влечеш резултати от база, по-добре накарй базата да ти върне само резултатите, които те вълнуват. Както ти каза deamon, можеш още в заявката да сложиш where условие, което да филтрира търсенето.

Ако търсиш във файл, четеш файла ред по ред и действаш като в 1 ^. Ако ще търсиш стринг с нови редове, ще трябва и да прочиташ по няколко реда наведнъж, но това може да е маалко по-сложно.
Не мога да се справя нещо...

User avatar
Vladislaw
Нов
Нов
Posts: 126
Joined: Thu Nov 10, 2011 4:01 pm
Location: България, Костинброд

Post by Vladislaw » Mon Jul 29, 2019 11:52 am

Този код http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=2558 сработи, само че, когато текста го няма в txt файла излиза следната грешка:

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/eastphar/public_html/test.php on line 59

59 ред:
if (count($result) >= 1) {

демо: eastpharmacy.eu/test.php (test123 го има)

User avatar
anonimen
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1524
Joined: Mon Jun 11, 2012 6:07 pm
Answers: 162
Location: Parse error: unexpected "}" in /home/index.php on line 26

Post by anonimen » Wed Jul 31, 2019 1:52 pm

Ама то… $result не е дефинирано…

Можеш да го инициализираш до празен масив преди да почнеш го пълниш.

Гледам че директно ползва $result[] = $i;, което явно по някаква причина не се кара, а мълчаливо го създава. Само че ако не влезеш в условието нито веднъж, $result остава недефинирано, затова и после гърми.

User avatar
Vladislaw
Нов
Нов
Posts: 126
Joined: Thu Nov 10, 2011 4:01 pm
Location: България, Костинброд

Post by Vladislaw » Thu Aug 01, 2019 8:30 pm

anonimen wrote:Ама то… $result не е дефинирано…

Можеш да го инициализираш до празен масив преди да почнеш го пълниш.

Гледам че директно ползва $result[] = $i;, което явно по някаква причина не се кара, а мълчаливо го създава. Само че ако не влезеш в условието нито веднъж, $result остава недефинирано, затова и после гърми.
И вариантите какви са да го оправя.

User avatar
anonimen
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1524
Joined: Mon Jun 11, 2012 6:07 pm
Answers: 162
Location: Parse error: unexpected "}" in /home/index.php on line 26

Post by anonimen » Thu Aug 01, 2019 9:18 pm

Vladislaw wrote:
anonimen wrote:Ама то… $result не е дефинирано…

Можеш да го инициализираш до празен масив преди да почнеш го пълниш.

Гледам че директно ползва $result[] = $i;, което явно по някаква причина не се кара, а мълчаливо го създава. Само че ако не влезеш в условието нито веднъж, $result остава недефинирано, затова и после гърми.
И вариантите какви са да го оправя.
Както ти казах, трябва да го дефинираш:
anonimen wrote:Можеш да го инициализираш до празен масив преди да почнеш го пълниш.

User avatar
anonimen
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1524
Joined: Mon Jun 11, 2012 6:07 pm
Answers: 162
Location: Parse error: unexpected "}" in /home/index.php on line 26

Post by anonimen » Thu Aug 01, 2019 9:31 pm

A един друг (но много мръсен!) вариант, за който се сетих, е да напишеш count($result || []). Така ако $result e falsey, ще се използва празен масив.
Споменавам го, защото ми хрумна, но е силно препоръчително вместо това да го дефинираш като празен масив още преди да му слагаш елементи.

Post Reply