Изтриване на числа след знака =

C++ JAVA
Post Reply
User avatar
Ticketa
Турист
Турист
Posts: 393
Joined: Mon Feb 27, 2012 1:54 pm
Answers: 23
Location: in /root
Contact:

Изтриване на числа след знака =

Post by Ticketa » Wed Jul 24, 2019 12:32 pm

Привет,
Имам данни (над 500 реда) като един ред изглежда така:
1234567890123=09876543316 23:737373

Опитах да го обработя чрез substr но не се получи

Трябва от горния ред да остава само
1234567890123=0987654

До 7мия знак след равното й визуализацията, идеята ми е да вкарам всичките 500 реда в една променлива й да ги изкарам като резултата който ми трябва.

Преди равното числата са от 7 до 17 , тоест логически може би трябва първо една функция да "търси" знака равно = й след 7мия символ(число) да изтрива всимко
:lol:

User avatar
deam0n
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3015
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 204
Location: Шопландия
Contact:

Post by deam0n » Wed Jul 24, 2019 12:42 pm

[php]
<?php
$data = "1234567890123=09876543316 23:737373 ";
$result = substr( $data, 0, strpos($data, "=") + 8 );
echo $result;[/php]

User avatar
Ticketa
Турист
Турист
Posts: 393
Joined: Mon Feb 27, 2012 1:54 pm
Answers: 23
Location: in /root
Contact:

Post by Ticketa » Wed Jul 24, 2019 12:55 pm

Аз го мъчех така:
<?
If(isset($_POST['lat'])) {
$str = $_POST['str'];
echo "<pre>original: $str <br></pre>";
// echo substr($str, 0, -9);

if (($tmp = strstr($str, '=')) !== false) {
echo "<font color=red>".substr($tmp, 0, -11);
}


}
?>
<form method="POST">
<textarea name="str" col=25></textarea>
<input type="submit" name="lat" />
</form>

Но не се получи.

Демон по твоя начин работи, но ако реда е само 1 ако имаш 10..30..40 записа не работи (взема само първия ред) може би трябва да ползвам масив?

User avatar
deam0n
Web-tourist
Web-tourist
Posts: 3015
Joined: Sat Oct 01, 2005 4:33 pm
Answers: 204
Location: Шопландия
Contact:

Post by deam0n » Wed Jul 24, 2019 12:59 pm

Code: Select all


$separator = "\r\n";
$line = strtok&#40;$text, $separator&#41;;

while &#40;$line !== false&#41; &#123;

# тука логиката
 
    $line = strtok&#40; $separator &#41;;
&#125;

Естествено, че няма да работи.. Трябва да прочетеш стринг-а ред по ред. Или с array ако го направиш да.

User avatar
Ticketa
Турист
Турист
Posts: 393
Joined: Mon Feb 27, 2012 1:54 pm
Answers: 23
Location: in /root
Contact:

Post by Ticketa » Wed Jul 24, 2019 1:11 pm

Плюс 1

Post Reply