Как да покача сайта си в google.bg

Search Engine Optimization. Оптимизиране, популяризиране и позициониране на сайт за търсачки.
Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 5
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Tue Jan 30, 2007 10:22 pm

Не съм убеден, че това ще помогне много.
Не мога да съм сигурен но мисля, че гоогле го счита за спам.

Пак казвам, че не съм сигурен.
Аз личино не бих се пробвал и не бих разчитал на това.

Правил съм го -> имаше ефект до някъде но се отказах.

Най добре е да имаш качествени линкове идващи от сайтове с подобни
на твоя.

User avatar
DJCharge
Потребител
Потребител
Posts: 1003
Joined: Tue Oct 24, 2006 4:22 pm
Answers: 88
Location: Варна

Post by DJCharge » Tue Jan 30, 2007 10:30 pm

DJCharge wrote:Така проблем ли е да се сложат:
<div style="visibility: hidden;">...

Само не разбрах така пречи ли, ще го чете ли търсачката?
Смятам да добавя 5-10 думи и аз... има ли смисъл :roll: понеже стана дума, че е добре да има <h1> за по-добър вкус :?:

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 5
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Tue Jan 30, 2007 10:53 pm

DJCharge wrote:
DJCharge wrote:Така проблем ли е да се сложат:
<div style="visibility: hidden;">...

Само не разбрах така пречи ли, ще го чете ли търсачката?
Смятам да добавя 5-10 думи и аз... има ли смисъл :roll: понеже стана дума, че е добре да има <h1> за по-добър вкус :?:


Аз незнам как работи гоогле но този таг не ми харесва хич.
Може да го сметне за спам и да стане беля.

По добре да е
<div style="malaktekst"> gluposti.... gluposti<div>

и в css-a да има:

.malaktekst {
font-size: 1px;
color:#000000;

}

Като
color да е като фона на страницата за да не личи.

Или така:
<div style="font-size: 1px;color:#000000;"> gluposti.... gluposti<div>


Това със сигурност се индексира и не се смята за спам.

Гооглето го приема като всеки друг текст и влиза в употреба.

Вижсал съм мои страници индексирани по точно този начин и то в първите резултати но вече не го ползвам този метод.

Сайта и без това е прекалено голям и искам да има уникални кл=чови думи навсякъде и да не се повтарят постоянно едни и същи.

По добре направете както направих аз.
Всяка страница, форум, тема, топик, урок е с различни meta тагове.

title, keywords и description отговарящи на съдържанието а не повтарящи се .

User avatar
DJCharge
Потребител
Потребител
Posts: 1003
Joined: Tue Oct 24, 2006 4:22 pm
Answers: 88
Location: Варна

Post by DJCharge » Tue Jan 30, 2007 11:40 pm

Мда, това последното е добре да се направи, ама за тея keywords бях чел някъде, че изобщо не се взимат на предвид от.. Google?!
<div style="font-size: 1px;color:#000000;"> gluposti.... gluposti<div>
А какво стана с <h1> ? Мен той ме интересува, нали уж било мн. добре да присъства и да вкл. важни думи като тези в keywords.. аз добавих 9 думи с цвета на background-а, ама все пак заемат много място и нз вече - да ги оставя ли или style="font-size: 1px; ... ?

Хех, а така няма ли да стане :twisted:

<style>
.lol { visibility: hidden; }
</style>

<div class="lol">
<h1>Ala bala portokala ... koi izqde ka6kavala :P</h1>
</div>

...лошо няма да се опита, am i right? :oops:

peter
Нов
Нов
Posts: 25
Joined: Mon Jan 29, 2007 9:13 am
Contact:

Post by peter » Wed Jan 31, 2007 9:04 am

h1 е заглавито на страница. Всяка страница се оптимизира за 1-2 ключови думи/фрази.
За първата страница на сайта ти трябва да е например така:<h1>Информация за smartphones. Новини за умнителефони.</h1>

E398
Потребител
Потребител
Posts: 632
Joined: Fri May 26, 2006 5:52 pm
Location: София

Post by E398 » Wed Jan 31, 2007 9:07 am

Въпроса е къде да го сложа това h1, защото като го сложа в <head></head> и ми се показват буквите на страницата ... А скрия ли буквите седи се едно има 10 празни реда преди самата страница.

E398
Потребител
Потребител
Posts: 632
Joined: Fri May 26, 2006 5:52 pm
Location: София

Post by E398 » Wed Jan 31, 2007 9:09 am

А, да. И кажете кога се рефрешва тоя www.google.bg => http://www.google.bg/search?hl=bg&q=sma ... orld&meta=

Вижте, че за сайта ми още пише, че е в разработка, а аз преди 3 дни смених индекса ?

peter
Нов
Нов
Posts: 25
Joined: Mon Jan 29, 2007 9:13 am
Contact:

Post by peter » Wed Jan 31, 2007 9:12 am

DJCharge wrote: аз добавих 9 думи с цвета на background-а,

Това е забранено, ако гуугл разбере, веднага ще ти банат сайта.

peter
Нов
Нов
Posts: 25
Joined: Mon Jan 29, 2007 9:13 am
Contact:

Post by peter » Wed Jan 31, 2007 9:17 am

^METALLICA^ wrote:А, да. И кажете кога се рефрешва тоя www.google.bg => http://www.google.bg/search?hl=bg&q=sma ... orld&meta=

Вижте, че за сайта ми още пише, че е в разработка, а аз преди 3 дни смених индекса ?


Всичко зависи от линковете към сайта ти. Ако имаш много баклинки бота на гуугл ще идва по-често и по-често ще обновява кеша. 1-2 седмици най-много за твоя сайт.

User avatar
DJCharge
Потребител
Потребител
Posts: 1003
Joined: Tue Oct 24, 2006 4:22 pm
Answers: 88
Location: Варна

Post by DJCharge » Wed Jan 31, 2007 9:50 am

peter wrote:
DJCharge wrote: аз добавих 9 думи с цвета на background-а,

Това е забранено, ако гуугл разбере, веднага ще ти банат сайта.

Не мисля, че може да разбере какъв е background-а, понеже е зададено:
background: #f0f0f0 url(.. изображение ..) .. :roll: а <h1> е така:

<div align="center" style="font-family:verdana,arial;color:#FFFFFF">
<h1>тук няколко думи</h1>
</div>


Защо ще се усъмни, как пък ще разбере? То може и CSS да се използва, не виждам нищо нередно в кода :)

Post Reply