обновяване

firefly
Турист
Турист
Posts: 274
Joined: Sat Jan 14, 2006 3:22 pm
Location: Gabrovo

обновяване

Post by firefly » Sat Jan 14, 2006 3:25 pm

Въпроса ми е мога ли да направя така че като променя информацията в главната страница , на останалите страници също да се обнови, за да не отварям всяка една и поотделно да променям а после да save ..
страницата е html но почти не съм използвал скриптове , правя я с Dreamweaver

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 5
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Sat Jan 14, 2006 3:48 pm

Нали не са ти еднакви страниците?

Ако искаш да се променя само една част от страниците може с фреймове.
Но не мога да ти отговоря как става с Dreamweaver.

Ето малко инфо:

http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=343

mute прави сайтовете с Dreamweaver но ще влезе по късно в форума.

firefly
Турист
Турист
Posts: 274
Joined: Sat Jan 14, 2006 3:22 pm
Location: Gabrovo

Post by firefly » Sat Jan 14, 2006 4:12 pm

ами страниците са идентични, примерно само текста в средата е различен.Логото , менюто колонката в ляво и другите работи са идентични на всички страници. Въпроса беше как да се сменя навсякъде примерно ако променя логото, или пък текста който трябва да се повтаря нявсякъде

при фреймовете някой функции липсват а и неискам да е с фреймове :)

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 5
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Sat Jan 14, 2006 5:07 pm

firefly wrote:ами страниците са идентични, примерно само текста в средата е различен.Логото , менюто колонката в ляво и другите работи са идентични на всички страници. Въпроса беше как да се сменя навсякъде примерно ако променя логото, или пък текста който трябва да се повтаря нявсякъде

при фреймовете някой функции липсват а и неискам да е с фреймове :)
Значи единия начин е с фреймове.

Другия начин е ако страниците ти са PHP или PERL, а не HTML.

При първия случай ти трябва т познания по HTML .

При втория ти трябва познания по HTML и сървърен език (PHP или PERL).


ТИ искаш от едно място да сменяш менюто и да се отразява навсякъде.
Това няма да стане с Dreamweaver без фреймове. :(

Кои функции липсват? :shock:

firefly
Турист
Турист
Posts: 274
Joined: Sat Jan 14, 2006 3:22 pm
Location: Gabrovo

Post by firefly » Sat Jan 14, 2006 5:51 pm

ами с фреймове се мъчих но снимките и текста немогат да се позиционират както иначе и всичко става мн грозно.
Проблема е че сайта е готов и сега май няма как да вмъкна нещо такова което да върши тая работа която искам

User avatar
staf
Шаман
Шаман
Posts: 4254
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Answers: 9
Contact:

Post by staf » Sat Jan 14, 2006 6:05 pm

Ето малко информация как ще стане с php
http://www.web-tourist.net/login/login/view.php?st=379

Мисля, че трябва да си поиграеш малко и на ново да направиш сайта където искаш лесно да променяш информацията.Един пат да го направиш и за вбъдеще ще ти е лесно

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 5
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Sat Jan 14, 2006 7:03 pm

Абе не съм се замислял ама май с .js файл ще стане.
Е много е относително дали ще стане с вече готов сайт ама иначе мисля, че е идея.

User avatar
cracking
Турист
Турист
Posts: 239
Joined: Sun Sep 25, 2005 10:14 pm
Location: Добрич
Contact:

Post by cracking » Sat Jan 14, 2006 8:14 pm

admin wrote: Е много е относително дали ще стане с вече готов сайт ама иначе мисля, че е идея.
Да малко хора се хващат да го правят, но ако искаш да си олесниш работата за вбъдеще е подобре и ако сайта ти ще е по добре така. Аз съм жив пример за това. Сайта ми беше само във фреймове а сега просто си извиквам в скрипта файла (логото) и готово става и по добре за потребителите.само желание да имаш.

Admin
Site Admin
Site Admin
Posts: 5
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am
Answers: 224

Post by Admin » Sat Jan 14, 2006 8:17 pm

cracking wrote:
admin wrote: Е много е относително дали ще стане с вече готов сайт ама иначе мисля, че е идея.
Да малко хора се хващат да го правят, но ако искаш да си олесниш работата за вбъдеще е подобре и ако сайта ти ще е по добре така. Аз съм жив пример за това. Сайта ми беше само във фреймове а сега просто си извиквам в скрипта файла (логото) и готово става и по добре за потребителите.само желание да имаш.
За какъв скрипт говориш.
PHP ли?

firefly
Турист
Турист
Posts: 274
Joined: Sat Jan 14, 2006 3:22 pm
Location: Gabrovo

Post by firefly » Sat Jan 14, 2006 8:18 pm

ами аз не разбирам много от php (затова го правя и с dreamweaver) и май няма да мога да го направя...
все пак благодаря

Post Reply