Система за добавяне на приятели

Готови за използване кодове
Post Reply
User avatar
DeathGuard_
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1975
Joined: Sat Sep 27, 2008 9:17 pm
Answers: 207
Location: Наоколо...
Contact:

Система за добавяне на приятели

Post by DeathGuard_ » Thu Mar 12, 2009 8:27 pm

Здравейте, сега ще напишем една системка за добавяне на банер приятели :). Можете да си я модерирате както ви е удобно.
Започваме с показването на добавените банери, кръстете този файл index.php

Code: Select all

 <?    
include&#40;'conn.php'&#41;;    
$query="SELECT * FROM friends ORDER by id DESC LIMIT 10";    
$result=mysql_query&#40;$query&#41;;    
while &#40;$row = mysql_fetch_array&#40;$result&#41;&#41;&#123;    
$id=$row&#91;'id'&#93;;    
$banner=$row&#91;'banner'&#93;;    
$link=$row&#91;'link'&#93;;    
echo "<a href='$link' target='_blank'><img src='$banner' border='0'></a><br/>";    
&#125;    
?>

Можете тук

Code: Select all

 <img src='$banner' border='0'>
да фиксирате размера на банера, като след border='0' добавите

Code: Select all

 width='искания размер' height='искания размер'

Лимитът на показваните банери се променя от

Code: Select all

  LIMIT 10
. В момента лимита е 10 банера.

Продължаваме смело напред с файла за добавяне. Кръстете го addbanner.php.

Code: Select all

     
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251"/>     
<? include&#40;'conn.php'&#41;;   
$ip = $_SERVER&#91;'REMOTE_ADDR'&#93;;    
if &#40;$ip!="87.120.215.15"&#41;    
&#123;    
echo "Достъпът забранен!";    
exit;    
&#125;    
?>     
<form method="POST">    
 <table width="21%" border="0" align="left" cellpadding="1" cellspacing="1" id="table">     
	<tr>     
		<td align="left"><b>Линк<font color="#ff0000"><b><font size="1">*</font></b></td>     
		<td><strong><font face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif" size="1"><font color="#000000">&#58;</font></strong></td>     
		<td align="left"><input type="text" name="link"></td>    
	</tr>    
    
	<tr>     
		<td align="left"><b>Банер <font color="#ff0000"><b><font size="1">*</font></b></td>     
		<td><strong><font face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif" size="1"><font color="#000000">&#58;</font></strong></td>     
		<td align="left"><input type="text" name="banner"></td>    
	</tr>    
    
  </table>    
<input type="submit" name="button" value="Качи">    
<?php    
if&#40;$_POST&#91;'button'&#93;&#41;&#123;    
$banner=htmlspecialchars&#40;$_POST&#91;'banner'&#93;&#41;;    
$link=htmlspecialchars&#40;$_POST&#91;'link'&#93;&#41;;    
if&#40;empty&#40;$banner&#41; or empty&#40;$link&#41;&#41; &#123;    
//Това го показва, когато не си попълнил всички полета    
echo "Моля, попълнете нужните полета!";    
&#125;    
else     
&#123;    
$query = mysql_query&#40;"INSERT INTO `friends` &#40;id, banner, link&#41; VALUES &#40;'NULL','$banner','$link'&#41;"&#41;;    
echo "Банерът е успешно добавен!";    
&#125;    
&#125;    
?>

Първо правим условие, чрез което ще се допуска само един IP адрес до тази страница - за да ви пуска само с вашето IP променете този ред if ($ip!="87.120.215.15") с вашето IP. След това правим проверка дали сте попълнили и двата реда (линк и банер), ако всичко е наред банерът е добавен.

Следва конфиг файлът: conn.php

Code: Select all

     
<?php    
$dbuser = "username";    
$dbpass = "dbpass";    
$dbname = "dbname";    
$host = "localhost";    
$conn = mysql_connect&#40;$host, $dbuser, $dbpass&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;    
$db = mysql_select_db&#40;$dbname,$conn&#41;or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;    
$chars="set character set cp1251";    
mysql_query&#40;$chars&#41;;    
?>     

Попълвате вашите данни, добавил съм и фиксиращ чарсет макар че не е нужно, тъй като текст няма да излиза.

Следва и SQL кодът:

Code: Select all

     
CREATE TABLE `friends` &#40;    
`id` int&#40;11&#41; NOT NULL auto_increment,    
`banner` varchar&#40;255&#41; NOT NULL,    
`link` varchar&#40;255&#41; NOT NULL default '',    
PRIMARY KEY &#40;`id`&#41;    
&#41; ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=cp1251 AUTO_INCREMENT=376 ;     

Това е урокът, засега демо немога да дам, но скоро ще го направя :).
Урокът е авторски и е направен специално за web-tourist и забранявам преписът му в други сайтове, без изричното ми позволение :).
Дано ви послужи добре.

playcs
Нов
Нов
Posts: 140
Joined: Tue Mar 10, 2009 5:02 pm

php-fusion pravene na stranica

Post by playcs » Mon Mar 30, 2009 8:55 am

Май неможа да ме разбереш няма зн ако може да ми го направиш целия код имам предвид за пхп-фусион как в е107 си праиш ножа страница и след това слагаш банери няма ли такав плугин нещо за пхп-фусион ако няма моля да ми направите кода да си е нагласен. Мерси предварително +1
давам

User avatar
DeathGuard_
Много Редовен
Много Редовен
Posts: 1975
Joined: Sat Sep 27, 2008 9:17 pm
Answers: 207
Location: Наоколо...
Contact:

Re: php-fusion pravene na stranica

Post by DeathGuard_ » Mon Mar 30, 2009 9:28 am

playcs wrote:Май неможа да ме разбереш няма зн ако може да ми го направиш целия код имам предвид за пхп-фусион как в е107 си праиш ножа страница и след това слагаш банери няма ли такав плугин нещо за пхп-фусион ако няма моля да ми направите кода да си е нагласен. Мерси предварително +1
давам

Даваш +1 в моята тема :shock:

Post Reply