Бил Гейтс е на мнение, че интернет е н

Post Reply
User avatar
simona
Потребител
Потребител
Posts: 895
Joined: Sun Feb 25, 2007 11:25 am
Answers: 9
Location: web-tourist.net
Contact:

Бил Гейтс е на мнение, че интернет е н

Post by simona » Mon Aug 09, 2010 6:00 pm

Създателят на Microsoft е изказал мнение, че университетите, във вида в който ги познаваме днес, скоро ще станат отживелица. Според Бил Гейтс, до пет години няма да е необходимо човек да излиза от вкъщи за да получи висше образование.



„След пет години в световната мрежа ще можете да намерите най-добрите лекции в света, при това безплатно. Обучението чрез тях ще е по-качествено от това, което може да се получи от всеки университет.” е казал Гейтс по време на конференцията Techonomy, която се провежда в Калифорния.



Според един от най-богатите хора на планетата, единственият проблем е сертифицирането на получените знания. Всеки трябва да има право на документ за знанията си, независимо как ги е получил. Този въпрос не е решен адекватно към момента. Гейтс е на мнение, че децата трябва да продължат да ходят в класическото училище, защото то е важно за тях и не може да бъде адекватно заменено от интернет. Колежите и другите висши учебни заведения обаче, трябва да бъдат по-малко зависими от местоположението на обучаваните.



Важността на скъпите класически университети ще намалява през годините и на преден план ще излязат евтините възможности за обучение по интернет. Един от малкото проблеми при дистанционното обучение е фактът, че обучаваният трябва да се мотивира сам да учи, а това при някои хора може да представлява сериозен проблем.

Post Reply