Как да прехвърляте парола за Wi-Fi от един телефон на друг, без да я показвате

Wi-Fi е възможността да се свързвате с бърз и стабилен интернет и то безплатно. Предлага се в много заведения, но често се изисква парола. Същата история е когато сте примерно на купон: достъпът без парола е забранен поради факта, че съседите ще го използват. Паролите не винаги се дават с удоволствие, страхувайки се от разпространение. Но може лесно да се предава с помощта на QR код.

Алгоритъмът за тази връзка е различен за различните смартфони. Например в Meizu трябва да отидете в настройките и да изберете елемента WLAN, за да стигнете до менюто с подробни настройки на текущата мрежа. Изберете споделен достъп и получите QR код. За да може друг смартфон да се свърже с Wi-Fi, просто прочетете кода с камерата му и кликнете върху бутона „свържете с мрежата“.

В Xiaomi е още по-лесно да направите това: кликнете върху името на мрежата, чиито данни искате да прехвърлите, така че да се появи QR код.

Ако стандартните настройки на вашия смартфон не предоставят такава възможност, изтеглете специално приложение, например Wi-Fi QR код.

[wpedon id=3544]

Вашият коментар