Безплатни Microsoft Excel уроци

Microsoft Excel за начинаещи

Автор: ArchangelS

Можете да използвате Microsoft Excel за правене на таблици , вмъкване на информацията в колони и редове .

Запомнете: Всичко което виждате на снимките, може да не е на това място при вас, поради причината, че версиите са различни, а ако са еднакви, тогава няма да имате проблеми.
Microsoft Office Бутон

В горния ляв край на Excel 2007 window е Microsoft Office бутон. Когато натиснете бутона, ще ви излезне меню. Може да го използвате, като създадете нов файл, да отворите съществуващ файл, запазване на файл и други приспособления.
Бар за бърз достъп

Microsoft Office бутонът барът за бърз достъп. Той ви дава достъп, до функции, които можете да използвате лесно , защото са на видимо място.Обикновенно включват принтиране/запазване/прегледа на страницата/..
Заглавна лента-бар

В този бар, можете да видите името на вашия файл, както и името на програмата.
Меню

Менюто съдържа подменюта в които има най различни команди.
Работен плот

Microsoft Excel съдържа колони и редове. Колоните са от A до Z а след това са – AA, AB, AC и тнт. редовете са номерирани от 1 до 1,048,576. Номерата на колони и на редове, е в зависимост, от вашите изисквания на компютъра.

Комбинацията на редовете, създава адреси на клетките. За пример вижте картинката
Бара за формули

Бара за формули-в него можете да записвате формули за дадени клетки – в клетките можете да извършвате умножение/деление и тнт.. в този бар точно това и се прави, просто се въвеждат формули, които искате дадена клетка да изпълнява.
Бар за статистика

Бара със статистика, е на долната част на програмата.Той ви помага с полезна информация, за създадения документ от вас, както и част от информацията в него.
Кутия с имена

Можете да използвате тази кутия, за да отидете до дадена клетка и ред.Въвеждате клетката заедно с колоната, след това давате ентер и директно ви мести до нея.

Селектиране на клетки

За да селектирате дадени клетки, просто кликнете с левия бутон и влачете мишката, през клетките, които искате да селектирате.
Въвеждане на информация

Първото нещо, което трябва да направите, за да въведете информация е да селектирате клетка, и след това пак да кликнете в нея, за да ви излезне курсора за писане на текст.

Редактирайте клетка

Ако искате да редактирате текст от клетка, просто кликнете два пъти върху нея, селектирайте избрания текст, който искате да промените.Или,  въведете името на клетката и колоната, натиснете F2, използвайте бутона за триене на клавиатурата, въведете текста желан от вас,натиснете ентер.
Това са функциите/стъпките/знанията, които трябва да знаете ако сте начинаещ.

Урока е преведен и е направена преработка на снимките от ArchangelS.За web-tourist.net.Преписването е забранено.

Вашият коментар