opencart уроци

Opencart активиране на Google reCaptcha и грешки

Как да активираме Google reCaptcha в Opencart.

Влизате в Админ панела на сайта и отивате на: OpenCart admin >> Extensions >> Captcha

Google reCAPTCHA използва услугата reCAPTCHA на Google, за да провери за нежелани съобщения, така че трябва да регистрирате вашия онлайн магазин в уебсайта на Google Recapcha, за да получите ключови кодове за сигурност. Регистрацията на уебсайтове е безплатна.

След като активирате reCAPTCHA модула, трябва да направите още едно нещо – отидете на OpenCart admin >> System >> Settings и изберете Редактиране на магазина, в който искате да добавите reCAPTCHA. Изберете раздела Опции и отидете до края на страницата, където ще намерите допълнителни настройки на reCAPTCHA:

Изберете модула reCAPTCHA и страниците, където искате да се показва reCAPTCHA.

Това е всичко – след запазване на промените полета reCAPTCHA ще бъдат добавени към вашия OpenCart магазин.

Задължително направете проверка дали всичко работи както трябва!!!

Ако при опит за регистрация или изпращане на контактна форма нищо не се получава, тоест неможе да продължите с регистрацията или неиска да изпрати съобщението то тогава Google reCAPTCHA неможе да зареди проверката от сайта си.

Друг вариант за грешка е да ви излезе следното съобщение за грешка:

Warning: file_get_contents(): https:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /home/public_html/catalog/controller/extension/captcha/google.php on line 27Warning: file_get_contents(https://www.google.com/recaptcha/api/siteverify?secret=6LfettoUAAAAAHNebSEyIgAhUVTJ72E1fL8JK8GM&response=&remoteip=95.95.212.120): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/public_html/catalog/controller/extension/captcha/google.php on line 27

Този проблем се появява най-често при услугите Споделен хостинг. За да ви защитят а и те самите да се предпазят ограничават достъпа на външни файлове.

Деактивирането на тези опции гарантира, че fopen, fsockopen, file_get_contents и подобни функции могат да зареждат само локално съдържание.

Как да се справим с този пробле ? То решението е лесно и просто 🙂

Свържете се с вашата хостинг компания и ги помолете да активира allow_url_fopen.

След активирането задължително направете отново проверка дали всичко работи както трябва.

Повечето проблеми имат много лесни решения. Проблема е самото намиране на проблема 🙂

Вашият коментар