SEO оптимизация за сайтове

SEO – Search Engines Optimization

Автор: Amigo0o

SEO съкращение от Search Engines Optimization се използва в уеб страниците за по добро индексиране от търсещите машини като Google, Yahoo, Bing за по добро показване в SERPs.

SEO е набор от техники и методи към които трябва да се придържате стриктно за да се справите с оптимизацията на дадения сайт.При SEO оптимизация ще са ви нужни следните указания за да достигнете до максимално добро индексиране на вашият сайт.

:: Изборът на домейн

При оптимизацията на даден сайт голяма роля играе изборът на домейн.Стремете се да има по малко тирета и цифри в домейна, примерно ако ви е нужен домейн от към думата „kartofi“ не би било добре да изберете „kart0f1.com“ за домейн на вашият сайт.Първо ще бъде труден за запомняне от потребителите ви и второ няма да получи достатучно добро индексиране.Стремете се вашият домейн да бъде от рода на .com .net & .org.

:: Keywords, Title и т.н.

При изработката на вашият сайт си изберете подходящи ключови думи за сайта като гледайте те да не бъдат повече от 20 на брой.Също много важен атрубут за добро индексиране е Title тагът на вашият сайт.За пример можем да вземем web-toursit.net от които можете да погледнете какви мeта тагове са използвани за описание на сайта, език на сайта и т.н.

:: Уникално съдържание

Ако искате да получите добро SEO винаги използвайте уникално съдържание за вашият сайт.Под уникално какво имам впредвид … да не бъде копирано от друг сайт, а собственоръчно написан от вас.

:: Обновяване на съдържанието.

Стремете се да обновявате съдържанието на вашият сайт възможно най-често.Това не само ще бъде удобно за вашите потребители, но и за търсещите машини.

:: Входящи линкове.

Разменяйте линкове със сайтове във вашата ниша и близки до нея.Силните линкове от от вече сайтове с добра оптимизация или така наречение „Trusted domains“ ще допренесат доста за вашето оптимизиране.

:: Регистриране в директории, каталози и т.н.

След създаването на вашият сайт е добре да го регистрирате в няколко директории и каталози са сайтове.Едно че ще получите допълнителен трафик към вашият сайт но ще получите и входящи линкове.

С използнето на горе посочените препоръки при създаването на вашият сайт ще бъдете крачка на пред по отношение на SEO.Разбира се това е една много малка част от чудото наречено SEO. Хубаво е ако се интересувате от SEO да посещавате блоговете на известните български оптимизатори от които ще научите много полезна информация, тъй като търсещите машини доста често променят алгоритмите си.Надявам се че с този урок ще поставя начало на SEO секцията.

:: Този урок е специално написан за Web-Tourist.net oт мен amigo и забранявам преписването му в други сайтове без мое разрешение! ::

Вашият коментар