SEO оптимизация за WordPress

SEO за WordPress сайт

Начало » Уроци » SEO за WordPress сайт

В този урок ще намерите, по-скоро полезни базови SEO съвети от колкото чисто технически такива.

On-page оптимизация за WordPress сайт

За чисто техническата оптимизация на вашите страници/публикации препоръчвам популярната добавка/плъгин за WordPress – Yoast SEO, безплатната версия върши перфектна работа.

По възможност винаги пишете уникални заглавия и описания на всяка публикация/страница. Нещо грабващо вниманието, все пак ще се вижда директно в търсачката.

Аз лично предпочитам линковете да бъдат на латинеца, а не на кирилица, както WordPress би ги направил стандартно. Поради ред технически причини (примерно при копиране на линк се появяват проблеми и т.н).

Ако се наложи да смените линка на определена страница, след като вече е била индексирана, използвайте 301 redirect, но имайте в предвид, че по-този начин отново губите тежестта на страницата до някаква степен, понеже пренасочването не копира абсолютно всички сигнали. Тук сами трябва да прецените дали си струва да променяте линка.

Off-page оптимизация за WordPress сайт

  1. Първото и най-важно нещо е да кажете на Google, че WordPress сайта ви съществува, това може да стане чрез регистрация и свързване на сайта с Google Search Console – просто следвайте стъпките за регистрация. Освен това, чрез този инструмент може да получите много ценна информация, грешки при обхождането на сайта Ви, опция за форсирано обхождане и други.
  2. След като сте регистрирали сайта си вече, ще трябва да си набавите някакви линкове към вашият нов сайт, това може да стане чрез регистрация в уеб директории (имайте в предвид, че ако са спамени, ефекта може и да е негативен) или чрез платени статии в други сайтове, guest blogging и т.н. Не бъдете твърде агресивни, дайте му време да отлежи.

Почти винаги трафик идва, ако съдържанието Ви е полезно и уникално, Google обича WordPress сайтовете. Колкото по-често качвате ново съдържание, толкова по вероятно е ботовете да посетят вашият сайт отново и да допълнят новата информация в търсачката.

Вашият коментар