Администраторки акаунт

d_badboy

Registered
Искам да изясним нещо как когато е създадена една система трябва да се провери за администраторски акаунт и изобщо как е добре да се създаде той ? Искам не код а идеи 8)

Моята идея е да има едно поле в DB което да записва какъв е потребителя. 1 потребител 2 модератор 3 администратор. При логина да проверява какво ниво е и да създава сесия с него. После следват проверките.

if($_SESSION['level']=="3")
..

Да, но как трябва да се регистрира / създаде администратора ?

Ясно е че ще има ранкове и по подразбиране ще се записва 1 (потребител)

Мислех си за директно едитване от db но явно искаш да пишеш система за някой друг.

В такъв случай при регистрация проверяваш дали има записи (с mssql_num_rows(заявката) ) ако няма да го създаде с ниво 3 така той ще бъде първият регистриран и ще бъде администратор.

Ок засега приемам твоето решение, но ще почакам малко за други идеи. Ако няма такива ще получиш точка :)

Аз ще споделя моята идея за това проверявам дали има потребител с ранк 3 (администратор) и ако няма препраща към друг файл специално за регистриране на администратора. Тук регистрацията е по стриктна понеже ще се питат потребител и парола за връзка с БД и така по този начин само администратора ще може да се регистрира понеже само той ще знае тази информация :)

Според мен е по добре да има един глобален администратор. Някои потребител да дава кандидатура, като попълва формуляр и глобалният администратор да избира дали да повиши дадения потребител в друг ранг! Поне аз ползвам нещо подобно!

Моята идея е да има файл install.php и от индекс-а да те препраща в й инсталл.пхп ако съществува ,първият ,който влезе в инстал.пхп и си прави акаунт ,вкарваш го в БД с
INSERT INTO(user,pass,level) VALUES('$user','$password','3')
и после unset('install.php')

Регват си се потребители, и които иска да е админ праща SMS :D

lam3r4370 моята идея е идентична с твоята :)
Само кадето няма нужда от unset('install.php'), а от обратната проверка дали съществува администратор

dkalinkov каза:
Регват си се потребители, и които иска да е админ праща SMS :D
Ей това е бисер вече :D

1. Ми пример ако е някакав торент правиш една проста игра и който победи получава правата...

Примери за игри:
Пуска те с една емотикона и ти трябва да я развиеш до последната емотикона. А развиването да става по следния начин:
При качването на торент да има един бутон "благодари" и когато събереш 20 благодарности се качваш с една емотикона на горе и пример да има 20 емотикони и който пръв стигне до последната емотикона да получи права :)

2. Може с една система за томбула.

Имам много идеи за игри но не ми идват сега се пак 2 часа през ноща кфо може да ти бласка в празното място междо ушите :D

Back
Горе