Админ система

mn_dolen

Registered
Първо здравейте от мене.Добре че намерих този форум за сега е просто перфектен и просто съм благодарен на чичко гогле...Та малко съм навътре в нещатата но ми трябва едно скрипче което ще ми е много ценно пък си мисля че и на доста други хора.Значи какво имам предвид под админ система: Главния админ дава права на други админи чрез това се резкриват много опций за редактиране на страницата.Значи идеята ми е да се появява едно линкче отдолу с което да пише Админ панел...В това меню да се направи страница уникална по себе си за редактиране на страницата и нейните подиректории,разбира се там ще има ИПта на потребители и всичко останало...Ако има такова нещо пишете...
Аз ви благодаря предварително...

Пак се наложи да трия мнения тук.
Пак повтарям.
Не ме интересуват другите форуми но във форумите за PHP/MySQL и HTML/CSS искам всички да прочитат въпроса по 2 пъти преди да дават отговори.

Човека иска да си направи admin панел и то не само за него.
Доколкото рабзрах иска да дава и на други потребители администраторски права.

Иска в администраторския панел да има много опции редактиране или изтриване на мнения и файлове, да вижда IP адресите на потребителите
и т.н.

Сами си наравете сметка кави отговори дадохте и защо ги трия.

Отговор:

За да си напишеш админ панел трябва сайта ти предварително да е проектиран.

Трябва да има база данни с няколко таблици ( над 10 според мен).

В едната талица ще се записват данните на потребителите
(парола, ИП, username, level ( 1-admin,2-mod,3-potrebitel,4 vip)
В друга ще се записват мненията им ( примерно в книгата за гости).
В третата ще се записват статиите им (кой ги е писал, заглавие, текст).

И така още много таблици за всичко.
Това е просто обяснение.
Трябват ти познания в проектирането на релационни бази данни и
познания по PHP за да напишеш кода който ще обработва данните.

Няма скрипт за админ панел който да става за повече от един сайт.

Не може да сложиш админ панела от phpBB в сайта ти и да го ползваш.

Първо се съдава сайта ( с мисълта, че ще има админ панел) и след това
се пише администраторски панел.

Добре че намерих тази тема щот бях тръгнал да правя подобна.Искам да си направя сайт.Моля кажете ми какъв трябва да е и как точно мога да си направа админ панел.В смисъл хостинга ми поддържа php & MySQL база данни и искам да си направя примерно с dreamweaver някакъв php сайт с начален темплеит от рода регистрация и парола и отдолу като на форумите админ панел с който да внасям информация на някоя от страниците .Дали ще е възможно да се направи :cry:

shrakdata малко са нещата който са невъзможни с php, но за админ панел, може да се направи. въпроса е да знаеш какво съдържание ще се оправлява от сайта.

http://web-tourist.net/login/login/newsearch.php?wtsearch=z&newsearch=%D1%FA%E7%E4%E0%E2%E0%ED%E5+%ED%E0+%F1%E0%E9%F2+

jooorooo каза:
shrakdata малко са нещата който са невъзможни с php, но за админ панел, може да се направи. въпроса е да знаеш какво съдържание ще се оправлява от сайта.

http://web-tourist.net/login/login/newsearch.php?wtsearch=z&newsearch=%D1%FA%E7%E4%E0%E2%E0%ED%E5+%ED%E0+%F1%E0%E9%F2+
Да точно за това ще си правя саита от началото до края та да знам какво точно искам да оправлявам чрез админ панела

Back
Горе