Ако математиката ти куца...

Определя ли математиката пътя на един програмист ?

• ДА !

Votes: 0 0.0%
  • НЕ !

Votes: 0 0.0%

• Общо гласове
    0

PHPnMySQL

Registered
Здравейте в тази тема реших леко спамърски да ви попитам следното:
Ако математиката ти куца ,но обичаш да програмираш дали тази работа е за теб(защото съм имал много такива спорове,понеже на мен математиката ми куца много а обичам да програмирам и да се уча на много нови неща,за програмирането ест.)

П.п. Очаквам коментари

PHPnMySQL каза:
Здравейте в тази тема реших леко спамърски да ви попитам следното:
Ако математиката ти куца ,но обичаш да програмираш дали тази работа е за теб(защото съм имал много такива спорове,понеже на мен математиката ми куца много а обичам да програмирам и да се уча на много нови неща,за програмирането ест.)

П.п. Очаквам коментари

Зависи какво означава за теб думата "куца".
Може да значи, че учиш в ТУ и
имаш четворки по "Линейна алгебра" и "аналитична геометрия".
Ако е така ще се оправиш някак.

Ако имаш 4-ки в 9 клас.....може да е проблем.

Еми по конкретно става въпрос за езика PHP и понеже са в комплект MySQL.По математика основните неща нали си ги знам но формули,теореми,аксиоми не ги знам..и понеже искам по математика да карам матура и ми трябва добра оценка т.е. да науча целия материял от 7 до 12 клас по математика като аз примерно следващата година ще си ходя на ЗИП математика и лятото ако работя да дам парите за уроци по математика за да ме приемат в някой свестен университет.Питах защото просто на мен не ми се отдава и дали има някакво глобално огромно значение за програмирането защото за сега не срещам трудности...

Според мен това са глупости.Аз например винаги съм бил зле в математиката (от 8 клас насам (сега съм 10) нямам нито една 6-ца), но това прави ли ме лош програмист ?
Надали.Ако програмирам зле, то това не е от математиката, а от съвсем други неща.

Ходи на уроци по от рано да ти е по лесно! От собствен опит ти го казвам :)
Колкото до програмирането то всичко е математика, не само в програмирането, а и в компютрите като цяло.
Имах един преподавател в ТУ-то ни казваше, че всичко в този свят се гради на три основни науки физика, химия и математика!

Е ако искаш да влезеш в някой университет като системен програмист задължително има матура по математика. :)

Да.
И то много.
Ако ти харесва, програмирането сигурно и математиката ще ти хареса, трябва само да я поизучиш.
1. Математиката развива ума
2. В програмирането има математика
3. За ВУЗ с програмиране искат да влезеш с математика и след това да учиш математика

Връзване към база данни и изкарване на резултати от таблица + някоя и друга AJAX заявка не е баш "програмиране".
Относно математиката : без нея няма за къде. Развива ти мисленето по начин, нужен за програмиране и ти дава много полезни неща.
Например при 2D игрите, тригонометрията и аналитичната геометрия помагат страшно много !
Пък и много неща в програмирането са изведени чрез Математика, като например изчисляването на сложност на даден алгоритъм (код) и т.н.
Моето мнение е, че без Математика не може.

Rado каза:
Връзване към база данни и изкарване на резултати от таблица + някоя и друга AJAX заявка не е баш "програмиране".
Относно математиката : без нея няма за къде. Развива ти мисленето по начин, нужен за програмиране и ти дава много полезни неща.
Например при 2D игрите, тригонометрията и аналитичната геометрия помагат страшно много !
Пък и много неща в програмирането са изведени чрез Математика, като например изчисляването на сложност на даден алгоритъм (код) и т.н.
Моето мнение е, че без Математика не може.
Напълно съм съгласен с тебе.

Горе