Американски учени: българите са тъпи

Статус
Not open for further replies.

Botzo

Registered
Пише го тук:

http://www.dnes.bg/article.php?id=43827

И определено не е лъжа. На скоро гледах някакво предаване в което питаха гимназисти на колко е равно числото ПИ. Естествено почти никой не знаеше, но 100% от тях знаеха кой е Азис.

А ето ги бъдещите "тъпи" американци:

http://www.youtube.com/watch?v=r43yCiKlbCo&e

Не съм съгласен! Нима Американците не знаят кой е Уил Джон или нз как се казваше онзи хомосексуалист, който свиреше на пиано. Какво му е на Азис, нима хомосексуалистите не са хора?
Дали българите са по-тъпи, че как няма са такива като тебе като им го натякват. Между другото живял съм в USA (Детройт) и мога да ви кажа, че учението там е на по-ниско ниво.
Ние изобщо не можем да се сравняваме с когото и да е било. Не би било редно просто. Америка е държава с малка история докато България е велика. Ние сме един от най-мъчените народи в света.
Никакво сравнение, тази тема ме обиди. Просто е ужасно! Всеки говори за себе си и народа формираме болшенството от хората, а не онези които питали нещо си. Има много умни има и такива българи които не искат да са умни.

Има какво много да се говори, но просто не искам.

Темата ме засегна.

Botzo каза:
Пише го тук:

http://www.dnes.bg/article.php?id=43827

И определено не е лъжа. На скоро гледах някакво предаване в което питаха гимназисти на колко е равно числото ПИ. Естествено почти никой не знаеше, но 100% от тях знаеха кой е Азис.

А ето ги бъдещите "тъпи" американци:

http://www.youtube.com/watch?v=r43yCiKlbCo&e

Не съм съгласен че сме тъпи особено по математика, винаги има изключениа но кой спечели световното по математика, съвсем случайно Българитя, това се повтаря с години печелин първи места, а че тъпите американци са богати и купуват "умовете" ни аз не съм виновен.
В америка и другите развити страни има мн умни хора, но това са хора от по бедните държави като България и т.н. (да не изброявам).
Че почти всеки Българин иска да излезне в чужбина защото България като държава пропада от управници.Ако имам възможнотс и аз бих напуснал България за да работа за повече пари след като завърша.
Писна ми да ми натякват колко са били развити другите държави, че учим в кочини кой го итересува, че в кашкавала в италия е 7:50 евро а в България е 12 лв но те зимат 1500 евро най малко а ние колко взимаме??? Мн ясно че ще ни мачкат а докато има управници като наще България ще пропада все повече и повече.

ПП:мн се дразна на такива сравнения и подобни глупости

А за това момиче което показва държави на картата - бащата я е правил на това легло явно :D

Американец да нарече друга нация 'тъпи' е меко казано смело. Има доста простаци тук, но навсякъде има. Не сме по-тъпи, не сме и по-умни .. хората са еднакви навсякъде.
Докато хората се оплакват от живота и чакат някой да ги 'оправи' не става. Има възможности за развитие тука, въпроса е кой може да ги хване. От всяка свирка дърво не става .. или обратното там ;)

и мене ме засегна темата като цяло... "американците" (в доста по-големи кавички, защото са 10000 раси на куп) са много по необразовани и меко казано тъпички от нас... взеха световния ум по простата причина, че 53% от парите в света минават през тях :x ето това е един "американец" -- :o доста хора по целия свят им казват, че са тъпи, а те намерили точно в България да се тупнат и да ми говорят как били по-добре :!: Кой е лидер по световни като по ИНФОРМАТИКА И МАТЕМАТИКА ???? Кой е преди американците там??? еми БЪЛГАРИЯ!!! и те го знаят и за това и не искат да признаят, че БЪЛГАРИН откри чипа и направи компютъра реалност :?: аз лично се гордея с нашите умове... държавата може да е тъпа като стопаните й (управниците ни), но хората не са :) ...

maxvolum каза:
Дали българите са по-тъпи, че как няма са такива като тебе като им го натякват.
maxvolum, я по-спокойно.
Споделих новина излязла в световната мрежа и изразих мнение. Ако ти не можеш да изразяваш, не се и впускай. Надавам се да си чувал за израза - свобода на словото като живееш в Бг?

Иначе по темата ... кой какво открил. Има много българи и потомствено българи (като Джон Атанасов) които са открили и ще открият доста неща. въпроса е че не го правят в БГ. А това изследване е проведено с деца между 13 и 14 г. То в никакъв случай не показва интелекта на 100% от децата, но пък със сигурност е над 50%.

Естествено че тези от тях които са способни ще постигнат много в живота, независимо дали в Бг или САЩ или където и да е. Проблема е че относителния им % е твърде малък от общата маса.

не могат да кажат на едно дете на 14 години, че е тъпо.... а колкото до процента той на всякъде е малък ;)

maxvolum каза:
Какво му е на Азис?...
България е велика...Ние сме един от най-мъчените народи в света.

thinklinux каза:
и те го знаят и за това и не искат да признаят, че БЪЛГАРИН откри чипа и направи компютъра реалност. Aз лично се гордея с нашите умове... държавата.

Абе да ви имам и в комплексарчетата! Не ви ли писна от този болен балкански национализъм? Какво се дуете наляво и надясно с Джон атанасов и незнам си още кво. На човека прадядо му е бил българин! До преди 5-6 години Джон не беше и стъпвал в българия. Всичко, което е повлияло на откритието му (родители, училище, възможности за развитие, среда, пари) са американски! Да не говорим, че Джон няма много общо със създаванрто на компютъра. Да направил е изчислителен център с революционен за времето си чип, но не това е "направило компютърната реалност". Неговите творения дори не са използвани при създаването на първите истински компютри.

Наскоро четох някаде, че българите идвали от Шамбала и първото българско племе датира отпреди 20 века!!?!? Баси болните хора. Преди 20 века и шумерско зарство е нямало още - ама не НИЕ СМЕ ПЪРВИТЕ! НИЕ СМЕ ВЕЛИКИТЕ! НИЕ СМЕ НАЙ ДОБРИТЕ! Реве Бай ти Ганя и се бие по косматите гърди! Още много ориенталско има в тая държава и трудно ще се изчисти! ного са ни е*али турците с извинение. Тая комплексарщина да си намираме измислени поводи за гордост винаги ще я има!

Да - и аз допреди само година съм бил същия "радетел" на националната гордост, но колкото повече се замислям над тези неща - толкова повече ме отблъсква точно тази "гордост"! С какво право аз ще се гордея, че евски е бил българин. Да - направил е много и велики неща - но той ги е направил, не аз. Аз не спомагам с нищо тази държава, нито тя мен - защо тогава да се гордея с нея? Да ама не - българина може да си намери хиляди неща с които да се гордее, с които да си притъпява собственото чувство за малоценност. Много ни бива във футбола, във колите и във политиката най-вече. Големи сме еб*чи, жените ни са най хубавите, по хубава от нашата природа няма другаде, най-умни сме, че и най-гостоприемни, дали сме на света компютъра, киселото мляко и още стотици открития без които светът сега нямаше да е същия, няма кой да ни надпие (освен руснаците)......и т.н. и т.н.

Гордея се че съм Българин! Навсякъде са мизерници, тук обаче никой не си го признава!

А бе и в България има доста тъпаци напоследък, но то е само защотот се опитваме да имитираме американците.

А амариканците са си тъпи, не за един отделен човек, те са си тъпикато нация (ако могат да се нарекат така)...

А българите са били най великата нация на Европа, ако не и в целия свят, българската държава е най старата в Европа, просто в момента държавата е в упадък, именно защотот не си върви по своя път, а се опитва да имитира другите "велики" държави, затънали до гуша в капитализма.

А тая статия е направо глупава, по статистика, българите са на второ място по интелигентност в Европа (за това обаче никой не писа нали?), а образованието по Европа или пък в Америка е под всякаква критика.Имам роднини емигрирали по европа и Америка, просто ви казвам, братовчедка ми живее в америка и е 12 клас, в нейните учебници пише неща които аз учих в 7 клас.

И образованието ни било на стредно ниво, моля ви се...

@Svetoslav -- много държави просто не искат да си признаят, че за много неща държиме първото място... защо на нашия атлет му дадоха бронзов медал на олимпиадата?? Така "великата" олимпиада... но не признаха, че въпреки годините си беше по-добър от другите. А за Джон... явно не си чел много, защото това което говориш са общи приказки. Естествено, че има МНОГО общо с първите компютри и то не защото е наравил такъв, а защото е дал на света това познание, което по-късно без него нямаше да има първи компютър, но явно за тебе е важно да имаш имаш нещо, а не да проследиш от къде е дошло то :roll:

@K0ceTo - съгласен съм с тебе, че държавата в момента е зле, защото се опитва да подръжава на държави, които са доста по различно устроени :?: Хората в тези държави имат съвсем различно мислене за да има някаква база за сравнение с България.

Статус
Not open for further replies.

Back
Горе