БООМ БООМ Видео картата!

BBC91

Registered
Знчи днеска пускам си компютъра и чувам едно силни бръмчене. Още до като зареди операционната система го изключих и го отворих да видя какво става. И какво да видя 2 см прах навсяаде. Почистих насякаде, но не съм почистил и вентилатора на виодето защотот тр да я вадя че да мога да видя самия вентилатор дали е затлачен и това хич не го направих. Пуснах пак компа и си бръмчи, реснах го пак бръмчи и на третия път спря да бръмчи. Викам си охаа опрай са :D . Викам си я чакай да питам чичо гугал от каде ли е бил проблема и дали може да има усложнения и намерих тема със същите симптоми. И в нея пише, че това бръмчене било от студа и смазването на вентилатора и си помислих че е от захранването и в това време вече бяха минали 5 мин от както спря да бръмчи и чета, че щом е спрял вентилатора да бръмчи това 100% значи че е изгорял :oops: и си ивкам малииииии ся кво праийм и в същотот време осъзнах че ми мирише на кабели :? почна все по силно да мирише на кабели и веднага се усетих че нещо става и до като се наведа да помириша отзаде компа дали мирише нещо и дали има пушак изведнъж изгасна :shock: . Цъкам копчето нетръгва. Извадих му кабела на захранването и гас кам сервиза. Отивам там и тос ми вика еми май цялото ти захранване е изпаткало. Донесе ми едно ново сложи го и беше извадил един кабел на видеото и компа тръгна, обаче гледа видеото не се върди вентилатора. Гледа и вика малииииии прах на парцали :x Върна старото захранване изклиучи видеото и пусна компа и той тръгна. Следователно се оказва проблема от видеото. Извади го той огледа дали има нещо на платката и видими щети няма и ми вика може да е само вентилатора и компа да е изгаснал от защита от прегряване, но трябва да се провери някакъв чип, защото можели да бъде повреден и от там нататак нова видео карта...
И притеснението ми е дали е голям шанса е се е преебала само от 1 път прегряване защото изръсих цяла заплата за тази видео карта преди година горе/долу( GeForce 9600 gs). Моля който разбира да си каже мнението :?

Е тфа е то 9600 праят големи проблеми .. Както четох в повечето форуми 9600 на ГиФорс не са мн стабилни особенно ГС версиите са някакав ужас .. и така де и аз иам един проблем с брамченето ..Прибирам се аз от училище един ден и що да видя тока спрял (аз не си изклучвам компа) викам ся тряя пускам компа и пускам го аз и .. Почна обичаиното за наще щайги "БРРРРРРРРРРРР" и викам малей еи ся станаха фоерверките .. и го изключих. Дръпнах му кабелите хванах ежедневно използвания инструмент "Отверката" и така почнах да видя от каде е този проблем.. Не открих и викам а така .. Понеже моята нова Видеокарта р 9500 ГТ и е с вентилатор махнах я и сложих старата ми 7300 ГС която е без вентилатор .. Подкарах "бараката" и пак брамчи .. и Накрая разбрах че е от захранването трябва да се посмазва от време на време и да му чистим "прахта на парцали" както казва твоя майстор.. :?:

Пич проблема се решава с купуването на един читав вентилатор Zalman!
Това при все че не си прецакал картата вече.
Прах има на всякъде и това не е основния фактор. Проблема е в калпавите и ефтини охладителни системи на картите...

BBC91 каза:
Ами какво мислите? Може ли да сам се простил с видео картата? :(
Пуснал си темата преди ден-два и още не си отишъл в сервиз ? Аз при първа възможност щях да съм там за да ми проверят компютъра ...

Ако някой ти отговори на този въпрос евала му правя - Ще е по-велик от всички пророци на света :D

Защо не вземеш да пробваш, а не да и трепериш като бебе на 2 дена?!?

1. Проверяваш последно дали няма проблем със захранването.
2. Слагаш карттаа в слота, слагаш компа легнал на една страна.
3. Връзваш периферията и тоците.
4. Пускаш компа и чакаш да се появи образ.
------------------------------------------------------------------------------

Ако има образ ок, следва:

5. Зареждане на Бозата.
6. Пускане на няколко видео теста, и игри - с цел да се види дали няма артефакти и бъгове по-картината.
Паралелно с това следиш температурата на картата с Everest!
7. Бършеш челото и си свиркаш с пърсти, защото си извадил късмет.
------------------------------------------------------------------------------

Ако не пали даваш я в сервиза да я тестват - и ако и те не могат да я
подкарат - Събираш за нова.

Нищо сложно и опасно няма :?:

Back
Горе