Блокчета...

Lentavia

Registered
един въпрос как да си направя примерно ето това на CSS-че смисъл първия ред да има фон а долните не ?

Другото което е как да правя блоковете да имат "ъгли" смисъл ъглите да са картинки и бордер-а и той картинка ...
[несъм спал и затова ми е трудно да опиша какво точно искам...]

Здр. Това ,което си показал е просто табличка или див - марзи ме да погледна кода ,в който е сложена бекграунд картинка:) . А бордера си е просто зададен в стила.

Ще ти дам пример:

Тая картинка горе ако се казва bla.jpg
може в тд-то на таблицата да кажем да се сложи:

style="background: url(bla.jpg) no-repeat;border: 1px solid #edi kyv si cvqt;"

а с див е същото просто с див в цсс-а - препоръчвам ти отделен файл . :) айде успех ;)

аха мерси а имаш ли идея как става номер-а с "заоблените" ъгли ?
смисъл нещо като бутон ще се получи ...

и другото което искам да попитам е за "бордер"-а как да е примерно картинка сми като това.

Заоблените ъгли си отваряш photoshop-а и започваш а за другия въпрос не те разбрах

lud2 каза:
Заоблените ъгли си отваряш photoshop-а и започваш а за другия въпрос не те разбрах

Това за бутоните мисля , че го намерих в ето този код ... ако може някой да ми го преведе ... :

CSS каза:
.black a
{
background: url('Button/LeftNormal.gif') no-repeat left top;
font: bold 24px "Trebuchet MS", Verdana, Arial, Sans-serif;
padding-left: 26px;
color: #7a9bc5;
}

.black a span.outerspan
{
background: url('Button/RightNormal.gif') no-repeat top right;
}

.black a span.innerspan
{
background: url('Button/CenterNormal.gif') repeat-x top;
line-height: 71px;
margin-right: 26px;
padding: 0 10px;
}

.black a:hover
{
color: white;
}
и ми е чудно как се саединяват точно тея 3 картинки за да стане цял бутон с широчина която да е според зависи... ето линк за картинките .

Виж как самия бордер е направен от картинки и ъглите също ... искам да попитам как е направено ... самия "блок"
въпрос2

това е картинка а бордер-а е 0 :)

Код:
$brouser = ($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']); 
if(ereg ("Googlebot", $brouser)) 
{
$brauzer="Googlebot";
}
else
{
$brauzer="Друг";
}
и след това foreach и си готов
но трябва да записваш някаде ... :/

мисля , че разбрах какво трябва да направя ... но за съжаление не разбрах това с бутоните ... как да се съединят ...

Back
Горе