Борба със СПАМ

m3

Registered
Какво е СПАМ?
СПАМ е наводняване на Интернет с множество копия на едно и също съобщение, изпращано без съгласието и желанието на получателите. Повечето от спама са комерсиални реклами, често рекламиращи ментета, схеми обещаващи бързо забогатяване или не съвсем легални предложения. Спамът е много евтин за изпращащия, защото повечето разходи са за сметка на вас (получателят), вашият интернет доставчик и вашият e-mail сървър.
E-mail спамът е насочен към директни потребители с индивидуални съобщения. Този вид спам най-често се изпраща от програми "роботи" сканиращи множество интернет страници за e-mail адреси. Не е никак приятно всеки ден да си губите времето за да проверявате и изтривате десетки ненужни писма + това заплащате за тази дейност всеки ден ценни стотинки, вашият интернет доставчик заплаща за трафикът от ненужните писма на всичките си клиенти ценни левчета, а загубите на вашия e-mail сървър от ненужен трафик се измерва в стотици лева.
овечето e-mail сървъри имат някаква анти-спам защита, но много често тя пропуска нежелани писма, а също така се е случвало да блокира не-спам писма, което често налага и изключването на тази защита.

Как да се защитим от нежелания СПАМ?
С първото публикуване на вашия e-mail адрес в интернет (независимо дали на вашата интернет страница или в някой дискусионен форум) вие безвъзвратно се абонирате за най-новия спам.
Обинковено спамърите за по-лесно използват програми - роботи, които търсят из интернет страниците тага <a href="mailto:email@domain.com">email@domain.com</a> или дори само символа @.
Ето как да се защитите
Можем да заменим @ със @ за крайния потребител няма никаква разлика, а софтуерът за СПАМ не го разпознава, като e-mail, защото няма @ например :
<a href="mailto:email@domain.com">email@domain.com</a>
Резултатът ще бъде същия!

Линкове към сайтове които могат да Ви помогнат в борбата с това животно СПАМ:

Сайт който задръства спам ботовете с много нереални емайл адреси.
http://anti-spam.awardspace.com/index.php?6349874614

СПАМ Отрова
http://www.bg-pro.com/?goto=antispam

Сайт с много полезна информация относно СПАМ и борбата с него!
http://antispam.msexchange.org/
 

Горе