Бъг в сайта!

Rapon

Registered
Бъга е когато натиснеш върху търсачката и напишеш нещо което въобще не съществува ти се показва това
"Fatal error: Allowed memory size of 16777216 bytes exhausted (tried to allocate 71 bytes) in /var/www/html/web-tourist.net/public_html/forum/search.php on line 386"

:)

ЕДИТ: дори не знам дали да го нарека точно "бъг", защото аз написах "Забранява се пускането на теми със съдържание"

и то ми даде този ерор, а сега опитах отново, обаче написах "аявегагаг"
И то ми каза "Няма теми или мнения, които да отговарят на вашите критерии"

Не е бъг. Мога да го оправя но не бива.
Има максималното количество памет (в байтове), което даден скрипт може да използва.
Може да погледнеш тук за memory_limit .
http://php.net/manual/bg/ini.core.php

Базата данни на туриста е вече голяма.
При търсенето на толкова много думи в една доста голяма таблица.

Може да се преправи малко скрипта и да се ограничават търсенията до 3 думи използвайки функциите explode и count .
това е по добър вариант отколкото да дигам memory_limit .

Проблема идва от това, че като напишеш 7 думи в полето за търсене
скрипта почва да преравя таблицата за всяка една дума по отделно.

Което е много тъпо и взима доста ресурси.
Admin няма ли да е по-добре с едно js скриптче да се отсяват. Така ще се прехвърли обработката за проверка на клиентската машина и ще се прати само нужното за търсене на сървъра :?

Поне на мен така повече ми харесва и е по рационално.
Ако те е страх за поддръжката, тогава да има алтернатива с php.
Просто няма смисъл VPS-a да се бъхта излишно като може клинтската машина да му помогне ;)

appmaster каза:
Admin няма ли да е по-добре с едно js скриптче да се отсяват. Така ще се прехвърли обработката за проверка на клиентската машина и ще се прати само нужното за търсене на сървъра :?

Просто няма смисъл VPS-a да се бъхта излишно като може клинтската машина да му помогне ;)

НЕ разбрах?
Какво ще прави това JS скриптче?
За да включа клиентската машина да "помага" ще трябва да подам на това скриптче базата данни за да може да си рови на спокойствие.
За какво приказваш?
Как ще ми помогне клиентската машина?
Дай някакви насоки за какво говориш защото нищичко не разбрах.
Какво отсяване?
Какво ще отсява?
Какви критерии може да има за отсяване?
За каква поддръжка?

appmaster каза:

Какво точно искаш да кажеш, че ще отсее?

Имах предвид друго :)
Просто скрипта да проверява думите(брой, сложност и какъвто и да е др критерий) и то още при въвеждането! Т.е. без да се праща нищо на сървъра.
След като стане проверката. Автоматично да се изпълни "преправената заявка на потребителя"(Ако така ще ви стане по ясно) ;)

appmaster каза:
Имах предвид друго :)
Просто скрипта да проверява думите(брой, сложност и какъвто и да е др критерий) и то още при въвеждането! Т.е. без да се праща нищо на сървъра.
След като стане проверката. Автоматично да се изпълни "преправената заявка на потребителя"(Ако ткаа ще ви стане по ясно) ;)

нека ти го обясня аз как си мисля, че трябва да стане.
PHP ще обработва стринга и ще намалява думите до 3 или 4-тири.
Тази обработка товари сървъра колкото теб би те натоварило да вдишаш един път.
Другото хубаво нещо на PHP проверката е, че не може да се манипулира от потребителят (докато JS проверката може).

Може би си се заблудил, че тези проверки товарят но не е така.

Именно за това става дума. Т.е. разбрал си ме.
Иначе дали товарят дадените по-горе функции може да си спорим до безкрай.
Все пак ти си решаваш как да го направиш.
А и js скрипта може да се направи по доста читав начин, за да няма проблеми.

Истината е че търсачката не е толкова ползвана тук - ткаа че няма голямо значение. Но иначе знаеш че всичките "баш търсачки" ползват именно този език като метод за филтрация. Но ти си админ затова за да решаваш ;)
Аз просто изложих моето мнение.

Ако е с LIKE може да бави :) Направи я с MATCH AGAINST и да подрежда по ревелантност
key_buffer-a от my.cnf също забързва like-тата, ама тук паметта свършва а не времето
На мен никога не ми е показвала тази грешка

Не си задавал memory_limit затова не ти показва тази грешка.
То аз като го махна няма проблем.
Вече не трябва да дава тази грешк. Има още какво да се оптимизира но по късно.

Като става въпос за търсачката, преди по-лесно намирах уроци чрез "търси в заглавието"... Не е лошо някак да се върне :?:

Back
Горе