Българинът - що за клиент ?

Bummer

Registered
Доста съм възмутен от разбиранията на българина за търговия със сайтове.
Сега продавам музикалната ми система, но всеки вика, че е невъзможно един сайт да струва 400 лева.Просто българинът не умее да цени чуждия труд, а само своя.
Наскоро продадох един сайт-игра, писан от мен.
Първо парите, които взех бяха може би 1/4 от реалната цена на сайта, но както и да е.Сега съм зает всеки ден - уча и работя, почивам само събота и неделя.И купувачът на играта поиска да му направя един модул.Добре, обаче аз все нямам време да оправям сайтовете.Сега същия ми вдига скандал в skype, че не съм направил това (а той не ми е платил за него де (за модула)) и прави някакви заплахи.
Как се процедира с такова говедо ?

Поддръжката на сайта се заплаща отделно. Това е трябвало да му кажеш. Това е като гаранцията на продукт...
за удължаването и се плаща допълнително :)

Аз това му разправям, ама той не та не (вари го, печи го - горнобанска тиква).Та даже и заплахи ми праща (не ме плашат, а ме дразнят със сеслкото поведение).

ще ти кажа как понеже и аз имам същите ядове. това което ще ти кажа аз го минах по трудния начин, надявам се да съм ти полезен

1. като поемаш проект сядаш и нанасяш оферта с всичко което иска клиента
2. към тази оферта нанасяш цена и срок
3. ако поиска нещо допълнително към това което е уговорено, слагаш отделна цена за новия модул и отделен срок който тръгва да тече след като завършиш първоначалния замисъл на проекта.

ако не го устройва, казваш му чао и го оставяш да си блъска главата. :?:

колкото до заплахатие, не знам от какво естество са, но хич да не ти пука...

Да де, ама нали ти викам, че българинът не оценява чуждия труд, а само своя.И като му кажеш реалната цена, получаваш отговор "ще си потърся някой друг".А заплахите бяха от типа на
Код:
Ако не правиш модула и не го пратиш до 22 часа, ще съжаляваш

Как се процедира с такова говедо ?

Такива нещастници ги има навсякъде! Блокирай го и толкова :shock:

Ако не правиш модула и не го пратиш до 22 часа, ще съжаляваш

И за какво по-точно ще съжаляваш? :lol: :D

Аз го питах "след като ми поставяш ултиматум, какво ще стане, ако не спазя условието ?".
Оня само каза, че знаел, от кой град съм.Ехе, аплодисменти, то сигурно не само той знае, от къде съм, кой съм и т.н. (аз съм SK0RP10N, ако ви говори нещо.).Както и да е - колегата му ме помоли учтиво да направя нещата и в знак на добра воля спазих срока - в 22:00 файловете бяха там

хахаааха такива клиенти ги познавам много добре. обикновенно са някви лапета на по 13~16 години дето още с пистолетчета си играят...
после си чакай парите от тях ако си нямаш друга работа.

но пък в заплахите си ги бива де, някои са много поетични с кеф да ги слушаш/четеш

хахаааха такива клиенти ги познавам много добре. обикновенно са някви лапета на по 13~16 години дето още с пистолетчета си играят...

:D :D :D

SandPrince каза:
HunteR каза:
Bummer каза:
Този е на около 18
Пораснали на години, а умствено ?

тва няма никво значение. и аз съм на 20 ама понякога правя глупости все едно съм на 10 :D :D :D
Не това имах в предвид.
Всеки по някога го хваща лудостта, но такива като тях не ги остава :D

Горе