България ще има най-модернoтo е-правителствo в ЕС

Player_pz

Registered
Microsoft ще подкрепи усилията на България за изграждане на електронно правителство и електронно управление, както и идеята за модернизация на държавната администрация и обучение на служителите в нея." Това заяви Жан-Филип Куртоа, президент на Microsoft Internationl на срещата си с министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев в Брюксел.

„Тъй като в България навлизането на новите стандарти за оперативна съвместимост и обмен на информация съвпада с изграждането на електронното правителство, Вашата страна се очертава да изгради едно от най-модерните е-правителства в Европа. Впечатлен съм от амбициозния и енергичен подход на българското правителство за модернизация на администрацията и за развитие на електронно правителство", допълни още Куртоа.

Срещата се състоя след форума, организиран от Microsoft - "Ден на иновациите". На него презентации направиха председателят на Microsoft International Бил Гейтс, неговият заместник Жан-Филип Куртоа, премиерът на Финландия Мати Ванханен и министър Николай Василев. В присъствието на много високопоставени гости министър Василев представи България като модерна страна, привлекателна за иновации.

източник:kaldata.com
 

Горе