Вземане на релания URL на браузнат външен домейн в iFrame?

diyan_s

Registered
Здравейте,
има ли някой решение на въпроса как става това? В много форуми се споменава, че това е не възможно поради security reasons на браузърите. Обаче аз съм виждал направена тази функционалност на един сайт, но все още не съм много сигурен точно как е направено.
А иначе не работещи примери са следните:

alert(document.getElementById('iframe').contentDocument.location.href);
alert(document.getElementById('iframe').document.location.href);

<body>
<Iframe id="iframe" src="http://www.google.com" width="950" height="600"></Iframe>
</body>

Не става и не става селекцията по този начин на браузнатите(текущо заредения URL) линкове във iFrame-а.

Ако някой има някаква работеща идея, с удоволстие бих я разгледал!
Поздрави!

Код:
 document.getElementById("iframe").src
Това трябва да даде източника на рамката

jamby77 каза:
Код:

Ти май не разбираш какво съм попитал и какво съм обяснил :!: . Човек, за съвсем друго нещо става дума ...

Можеш ли да обесниш малко по-подробно какво точно искаш.
При натискане на бутон да ти изкарва URL адреса на страницата, отворена в iframe-a?

FRGT10 каза:
Можеш ли да обесниш малко по-подробно какво точно искаш.
При натискане на бутон да ти изкарва URL адреса на страницата, отворена в iframe-a?

ОК! Имаш iFrame, на който атрибута src си му задал определен URI от външен домейн. До тук добре.
Проблемът е следния: Съдържанието на iFrame-а тоест страницата заредена в него се явява външен ресурс за текущия домейн където ползвате iFrame-а. Ако клиента продължи да браузва т.е. да клика по линковете на заредената страница( от външния домейн), която се явява съдържание на въпросния iFrame, то всеки ново зареден URI в съдържанието на iFrame-а ще бъде различен от първоначало подадения като src на iFrame-а.
Въпросът е следния: Как може да се вземе (да се разбере, добие и т.н.) новозаредения URI на страницата в iFrame-а, подадена в резултат от кликване на юзъра по линк вътре?

Бях ли достатъчно ясен, изумявате ме, че никой не може да хване идеята ... :shock:

jamby77 каза:
Код:
Щом това не става, съжалявам, но нямам идея.
п.п. При мен работи ^

FRGT10 каза:
jamby77 каза:
Код:
Щом това не става, съжалявам, но нямам идея.
п.п. При мен работи ^

Ама човек, оставам с впечатлението, че не си разбрал каква е идеята :shock: . Този израз си работи при всекиго:

Ама айде пробвай да браузнеш вътре външен домейн, направи един клик вътре по линк от заредената страница и след това сравни какво ти връща :

Дали отговаря на заредения URI вътре във фрейма ....

Горе