Взимане на име на клип

cold_zero

Registered
Как да взема името на клипа от http://www.youtube.com/watch?v=qzQqIY0akv8&feature=fvhl? Тоест искам да взема qzQqIY0akv8
 
cold_zero каза:
Как да взема името на клипа от http://www.youtube.com/watch?v=qzQqIY0akv8&feature=fvhl? Тоест искам да взема qzQqIY0akv8

Ми пич да кажем си правиж една форма за добавяне на клипове от линк и като вкара целият линк демек http://www.youtube.com/watch?v=qzQqIY0akv8&feature=fvhl?

с това mb_substr($link, 31, 11)

$sql="SELECT * FROM clips WHERE id='$id' order by id desc";
$result = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
$row = mysql_fetch_array($result);
$link = $row[link];

като това $link ти е взимането на линка от бд :)

mb_substr пъво пишеш от кий стринг да зима после второто е да му кажеш от кой символ да чете и последният аргумент е колко символа да чете след началото в случея започва от 31 символ и спира след 11 символа и точно това е за клиповете от youtube смис аз го правих за мене си :)
 
skinybg, не ми върши работа това :) При самото качване искам да си го взима, а не след като го добавя в базата данни... Пък и не винаги ще има и www и накрая &feature=fvhl? Това което си написал е доста относително и винаги линка трябва да е в един вид... :)

jooorooo, някакви разяснение кое как трябва да бъде може ли? $page е линка, а другото как трябва да стане, за да ми изкара името?
 
cold_zero каза:
skinybg, не ми върши работа това :) При самото качване искам да си го взима, а не след като го добавя в базата данни... Пък и не винаги ще има и www и накрая &feature=fvhl? Това което си написал е доста относително и винаги линка трябва да е в един вид... :)

jooorooo, някакви разяснение кое как трябва да бъде може ли? $page е линка, а другото как трябва да стане, за да ми изкара името?

като напишеш youtube.com пак те хвърля на www.youtube.com и това
&feature=fvhl? няма нищо общо това изобщо не се чете с това което ти казах то брой тези 11 символа който ти трябват и не стга до това &feature=fvhl?

А като е при самото качване просто е така

$link = $_POST['link'];
 
Нищо, че те пренасочва към www. няма да качвам само аз клипове и откъде да знам какво може да направи някой заблуден...
 

Горе