Видео карта за игри на 1280х1024

Направих си тест на лаптоп с гт630м (бил преименуван гт540м) и 2ГБ ддр3. Не останах много впечатлен, но може би процесорът я спъва. Едва ли.
БФ3 на ултра и 1366х768 върви с около 10-20к/с. Струва ми се обаче това "ултра" качество изобщо не е "ултра" каквото админ вижда с 680. Спред мен нещо АА не й беше наред, а и точно АА забавя кадрите. Обаче точно както написаха StormBreaker и Vladkata върви прилично на намалени настройки. Значи щом един такъв мобилен чип я пуска така настолните карти ще хвърчат. И отново се убеждавам, че мобилните карти не са предвидени за игри. Ползва между 200МБ и 700МБ от видео паметта. Тези 2ГБ няма как да се използват от един такъв чип при игри.
Аз клиповете съм ги гледал и знам, че могат много, освен ако не са фалшиви видеата. Но 460 аз не намерих из сайтовете на по-известните магазини.
НФС със същия енджън на ултра http://www.youtube.com/watch?v=4ZYK-PeI0ks

Ще почакам, както съветва админ и ще видя как стоят нещата с 560 и 660. Но все някъде трябва да сложа чертата на парите, че иначе мога да стигна и до 680 и ще се окаже, че картата ми е по-скъпа от цялата система. :D Разликата м/у 660ТИ и 660 е 200лв. Е аз за 200 ще си купя и монитор 1920x1080.
Ето снимки направени с мси афтърбърнър.
ПП: бмп файлове не се качват, няма снимки. :)

Проблема идва от ддр3 и от процесора разбира се.
Тези до x10,x20,x30,x40 са нисък клас карти. x50 среден и нагоре са висок.
560 или 660 трябва да избереш . Не говоря за ti моделите.
Новите игри заслужават да се видят . Тези, които ще излизат скоро също.

Ти и нов монитор като купиш и резолюцията ще е по голяма и пак ще иска повече мощ.

А и между другото хубаво е да имаш повече от 4 гб рам на компа.
Тествал съм 4 гб ама това съпъва.

При игра на battlefield гледам, че ми заема до 6 gb рам иначе ако е по-малко почва да ползва харда и целият компютър се забавя яко.

То поне рамта сега е супер евтина и не е проблем да се вземе още.

Има и друг проблем. Някой като мен са запалени и искат да играят поне час на ден. Едно е да тестваш battlefield на сингъл, а друго е да искаш да играеш online. Там абсолютно няма смисъл да играеш на ниски резолюции, защото просто не става.
Има някой дето го правят и те си личат от 100 километра, защото нищо не виждат и умират без да разберат кой от къде как и защо. :)

При HD резолюция на ULTRA сетингс аз виждам всичко. Като дам зум и главата му я виждам колкото топка за голф.
А той вижда баба ми.

Бачкам 2-3 часа и спичам. Искам да разтоваря ей така да си направиш кефа и после пак да побачкаш.
Седа по цял ден и цяла нощ на компа. Искам го в кондиция. :)

Току що тествах nvidia GTX 650.
Едната част от тестовете бяха с 19 инчов монитор
и стария ми компютър:
intel Q6600 4 ядрен
4 GB 1333 mhz
asus дъно PCI 2

Battlefield 3
1280x1024
ultra / msaa off - 40-50 fps
ultra / 2 x msaa - 30 -40 fps

Crysis 2
nvidia 650
1280x1024 hardcore 60-70 fps

Като цяло е доста добре на тази резолюция.
Не казвам перфектно, защото при 4xmsaa пада под 30 fps на battlefield 3.
Проблема е единствено и само при battlefield 3 и то само при ултра и 4 msaa.

Но това е при стара конфигурация.

При дъно PCI 3, SSD диск и последно поколение процесор се
дигна всичко с около 20-25 процента i играта вървеше гладко и на ултра с 4msaa на 1280x1024.

Но тази карта по принцип се купува като update на по стара машина и затова ще продължим с тестове с гореописаната стара машина.
При теста на 1920x1080 имах проблеми.
Не става на ултра . 15-20 fps ( пробвах и на новата машина но ниц).
На high става но без MSAA.

Друг е въпроса, че при 1920x1080 HIGHT без MSAA картината е два пъти по-добре от1280x1024 на ултра при 4 MSAA.

При 3D игра резултатите са същите .
При battlefield 3 на 3D си е кофти по-принцип.
С тази карта става още по кофти.
Но battlefield не е направена за 3D.

Виж crysis 2 трябва да се види на 3d.
Тази карта е достатъчна да видите едно добро качество на 3D игра и то при 1920x1080.
Crysis 2 за мен е най добре направената 3D игра до момента и се зарадвах, че тази карта я издържа.

3D филмите си ги пейва с качество каквото би дала всяка висок клас карта.

Ето според мен какви са плюсовете и минусите:

Плюсове:
+ ниска температура.
През цялото време картата не дигна повече от 50-55 градуса.
Като 55 много рядко. Бeз товарене отива на 20 и няколко градуса. Направо студ. Това asus охлаждане е даже прекалено за тази карта.

+ ниска консумация на енергия.64 W консумация и само един 6 пинов конектор. Ако имате захранване 400 вата няма нужда да купувате ново.

+ на 1280x1024 няма игра, която да и се опре но се справя и на HD резолюция при намалени сетингс.

+ сравнително евтина от 230 до 280 в зависимост от марката и охлаждането

+поддържа 3d, мулти монитор (до 4 монитора едновременно), има HD изход,

+поиграх battlefield 3 в мрежа на HD резолюция и high. Кеф беше.

минуси:
- не се справя отлично при 1920x1080 . Все пак е 2012 година, а не 2008.
Не разбирам, защо трябва да намалявам сетингите на игри от преди 1(BF3) или две години(Crysis 2). Ами новите какво ще ги правя?
- цената не е чак толкова ниска. 280 лева за този асуса
всяка следваща нова игра ще изисква да сваляте качеството за да може да тръгне, а до 1-2 години ще се наложи да се сменя.
В същото време срещу още някой лев ще се вземе 660, която ще изкара поне 5 и няма да се налага тази и другата година да правите компромиси с качеството или резолюцията.

Ако някой ми каже искам карта до 250-300 лв. ще отговоря вземи asus 650, но ако аз трябва да я купя за мен ще скатая тези 300 и ще изчакам да събера още малко.
Най-вероятно горното се отнася и за nvidia 550.

Снимки:
http://web-tourist.net/userfiles/5/4913.jpg
http://web-tourist.net/userfiles/5/4914.jpg
http://web-tourist.net/userfiles/5/4915.jpg
http://web-tourist.net/userfiles/5/4916.jpg

Back
Горе