Вижте!

HunteR

Super Moderator
Значи като влезна в някоя страница и в нея съм сложил е този код
Код:
$zapis=$gold + 1000;
$fp = fopen ( "Gold/HunteR.inc" ,"w");
fwrite($fp, $zapis );
fclose($fp);
той отваря записва новата стойност и затваря файла.Аз искам обаче
такъв код, че през определено време автоматично да се прибавят например 1000 към този фай без да влизам в страницата!!!Как ще стане!??
 

HunteR

Super Moderator
е как ще стане с това cron job??е да пхп файла се стартира ама само един пат да се влезне в него после автоматично например през един час да се записва 1000 в db.inc!
 

bafitu

Registered
значи до колкото си спомням тия онлайн игрите една от най използваните функции беше microtime
накратко идеята е такава:
примерно си влязал с усера записваш в колко часа последно си излязал и след като влезеш отново смяташ колко е времето от последното влизане.И с това се изчисляваха примерно згради колко време им остава и тн.
Надявам се ме разбра. :?:
 

bizarre

Registered
bafitu каза:
значи до колкото си спомням тия онлайн игрите една от най използваните функции беше microtime
накратко идеята е такава:
примерно си влязал с усера записваш в колко часа последно си излязал и след като влезеш отново смяташ колко е времето от последното влизане.И с това се изчисляваха примерно згради колко време им остава и тн.
Надявам се ме разбра. :?:
Да, но дали става въпрос за времеви период в игрово време или в реално време? Ако е първия случай, ще му се изпълнява скрипта всеки път, когато потребителя отвори съответната страница, и така като достигне определения период ще се извършва записа във файла, но ако е необходимо на всеки 24 астрономически часа да се обновява автоматично...? ;)
 

HunteR

Super Moderator
Незнам, но се надявъм поне това да поправя значи на компютъра си ми работи, но като го хостна някъде
Как да го оправя!?
Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at
 

HunteR

Super Moderator
Ами той например ако ми е във файл sesson.php и аз го include най-отгоре това sesson.php пак не става.Да не би да не трябва да се инцлуде!?
 

Горе