Военната служба за наборници отпада

skate

Registered
Военната служба за наборници отпада

Наборната военна служба отпада от 1 януари 2008 година. Обмисля се военно обучение за младежи и девойки. За да се превърне в професионална българската армия, са необходими около 30 милиона лева.

Днес бяха окончателно приети промените в Закона за отбраната и въоръжените сили. Депутатите решиха, че всички мъже, които са на наборна или алтернативна служба и не са отслужили пълния й срок на 31 декември 2007 г., ще се уволнят на 1 януари 2008 г. Казармите обаче няма да опустеят изведнъж, защото ще има заварени случаи.

С отмяната на наборната служба започва изграждането на професионална българска армия. За това ще са необходими около 30 милиона лева.

Соня Янкулова, заместник-министър на отбраната: “Тези пари са разпределени в годините, те са не само за заплати, но се има предвид и изграждането на бази за обучение, евентуално, ако се наложи някъде трансформиране на определени структури и за различни дейности”.

За кадрова военна служба могат да кандидатстват и наборниците и то веднага след като положат клетва, решиха още депутатите. Досега това можеше да стане след като изтекат две трети от наборната военна служба.

крайно време беше ;)

то не че и сега е казарма - 10 месеца ама айде :)

като слушам как са служили преди по 5 години и ми става лошо :)

ама добре го отменят тъкмо като влезна да уча ми се разминава 8)

точно гледам ендо предаване на Кембъла по ББТ и те коментират темата...незнам...аз съм определено ЗА отпадането на казармата.Само някви да ми се правят на голямата работа и да ме тормозят за няма нищо...бил съм тормозен достатъчно и знам какво е, и мисля че казармата нищо няма да ми даде.Само губене на време!Нали баща ми е старшина, много добре знам какво е да си в казарма и как се държът с теб там. :x :x :x

за някои отпадна ама за мен не
днес ходих на Медицински прегледи всичко ми е наред
казаха че през август ще ме извикат на Военнка комисия да ме разпределят и в края на септември началото на октомври може да съм в казармата

:cry: : :?

Ами тези които завършват през 2007 за тях ще имали казарма ?

Мдам :) Няма казарма само за тези, които завършват през 2008 и нататък. Аз съм точно 2008 :) :) :) :) :?: :?: :?:

our каза:
Мдам :) Няма казарма само за тези, които завършват през 2008 и нататък. Аз съм точно 2008 :) :) :) :) :?: :?: :?:
89 набор рулз 8) :) отървахме се... :D

staf каза:
няма да има 99% съм сигорен
неможе да завършиш и веднага да влезнеш пак и има доста други които си чакат реда като мен ... ;)

аз завърших тая година обаче ся се каня да ставам студент...така че и мен не ме бройте

mute каза:
staf каза:
няма да има 99% съм сигорен
неможе да завършиш и веднага да влезнеш пак и има доста други които си чакат реда като мен ... ;)
И аз така мисля, че няма да има.Пък след 12 клас следва 13 клас и кандидат студентски изпити.Не ми се вярва за два три месеца да на вземат и след това да на разпускат.

m0ralezz каза:
89 набор рулз 8) :) отървахме се... :D
Бих казал от 89 нагоре...щото аз съм 91 и завършвам през 2009, и се оттървавам...ама аз както казах не мисля и да ходя, щото със сигурност ще пиша висше.

staf каза:

аз завършвам през 2007 ;)
няма да влизам в казармата защото ще продължавам да уча или 13 клас или ще ходя някъде в университет ;)
и тези който са завършили тая година пак няма да ходят ако продължът да учат :)

така,че училището спасява работата :lol:

апък един приятел е свършил миналата година и още не са го викали в казармата :twisted:

Access каза:
апък един приятел е свършил миналата година и още не са го викали в казармата :twisted:
Познавам хора на 22 години и още не са ги взели в родната казарма, а са завършили отдавна.

Back
Горе