Време прекарано на страницата

alex95_bg_2

Registered
Здравейте :)
Трябва да направя средно време прекарано на страницата по някакъв начин. Имам js файл, инклуднат в сайта и от него трябва да свърша всичко.
Но не мога да измисля кой вариант ще е най-подходящ:
Имам куки, което пази ИД на сесия. Тази сесия я пазя локално в база данни и в нея имам доста информация, включително и последната активност
Нея я определям от страница на страница. Обаче не ми се струва надеждно. Ако някой влезе смао в една страница на сайта аз практически никакви данни за продължението и нямам
Другия вариант, който си мисля е ajax. Да правя ajax заявки през определено време (пр. 10 секунди) към сървъра като пращам сегашната страница и си увеличавам времето прекарано. Имам някаква малка идея как да го направя
Това, което се чудя е кое е по-удачно. Ще товари ли праузъра много на по-слаби машини. На сървъра му няма нищо, ако ща и през 1 секунда да го отварям

На кратко, ajax през 10 секунди срещу обновяване от страница на страница за да смятам колко средно време е прекарал на страница/сайт определен човек ще е най-добре

Тази сесия я пазя локално в база данни и в нея имам доста информация, включително и последната активност
Нея я определям от страница на страница. Обаче не ми се струва надеждно. Ако някой влезе смао в една страница на сайта аз практически никакви данни за продължението и нямам
Веднъж като влезне в страницата ,като му направиш изчисленията това ще му е активноста ,т.е. щом като не мърда - значи не е активен.
Иначе ако искаш наистина да пресметнеш всичкото време ,в което е бил отворен сайта - със заявки през 10 секунди ми се струва най-практично.

Аз имах подобна задача за моя сайт - статистика.
И мисля, че има по-лесен начин.
Просто правиш AJAX заявка с windows.onload, и когато искаш да разбереш кога човека е излезнал от сайта ползваш window.onbeforeunload.
Така ще си вкарваш резултатите в някаква таблица, и вече с mysql ще ти е по-лесно да си направиш изчисленията.

sorry че се намесвам, но на мен ми трябва да изкарам колко време прекарва потребителя в сайта..

как мога да пресметна този bounce rate :?

Мисля, че не е хубаво да товариш трафика на потребителите допълнително със заявки през 10 секунди.

Replace каза:
Тази сесия я пазя локално в база данни и в нея имам доста информация, включително и последната активност
Веднъж като влезне в страницата ,като му направиш изчисленията това ще му е активноста ,т.е. щом като не мърда - значи не е активен.
И аз съм на това мнение.
Но нали в JS има функция onmouseover и да направиш сайта в един контейнер и на него да му сложиш onmouseover и да записваш последният път когато е минал над контейнера, но мисля че пак ще трябва презареждане с AJAX.
http://www.quirksmode.org/js/events_mouse.html#mousemove

При напускането на страницата (не зависимо по каква причина), просто пускаш с AJAX, заявка към няква страница, с която указваш, че потребителя е напуснал :)

http://www.codetoad.com/javascript/miscellaneous/onunload_event.asp
Ето нещо полезно :)

@Er4o, това beforeunload не го знаех. Изглежда интересно и в
Код:
window.addEventListener("beforeunload", function() {
alert('a');
return true;
}, false);
Работи супер :)
Мерси на @Er4o и @renegat96 :) На вашата идея се спрях. От там нататък един XMLHttp вместо alert-a
Благодаря и на всички други

btw @appmaster аз имам мой уеб брояч като аналитикс-а, и сега го освежавам
@SveXteZ аз не мога да променям самия сайт, имам само един js в него :)
@kWo bounce rate е съотношението идващи за първи път/връщащи се потребители

alex95_bg_2 каза:
@Er4o, това beforeunload не го знаех. Изглежда интересно и в
Код:
window.addEventListener("beforeunload", function() {
alert('a');
return true;
}, false);
Работи супер :)
Мерси на @Er4o и @renegat96 :) На вашата идея се спрях. От там нататък един XMLHttp вместо alert-a
Благодаря и на всички други

btw @appmaster аз имам мой уеб брояч като аналитикс-а, и сега го освежавам
@SveXteZ аз не мога да променям самия сайт, имам само един js в него :)
@kWo bounce rate е съотношението идващи за първи път/връщащи се потребители

Само да спомена, че това го пробвах и работи при затваряне на определен таб, но ако затворя целия браузър (за FF говоря) това не се изпълнява.

Back
Горе