Въведение

and14

Registered
Здр искам да ви питам както Всеки програмис започва от "0" лата нищо не знае вия как започнахте да пишете саитове :)

аз искам знам що года какво преставлява и с какви програ ми се рабори но ме интересува всичките там скриптове и раборти как да започна какво да чета и знам мн време ще отнеме но сма се заел . да науча поне нещо
ако ли не поне за общя култура

Az почнах на Marcomedia Dream Weaver MX 2004 като един приятел малко ми помагаше за началото. :)

Аз започнах с четене на уроци по HTML , след това се запознах и с Dreamweaver-a , а сега ми се налага да уча и CSS, защото сам бил много назад , а и е нямало кой да ми каже от къде да започна.

Препоръчвам ти:

1.Почети уроци за HTML , да разбереш какво е и като основа да го знаеш.
2.Запознай се с програмата Dreamweaver( удобна за писане)
3.Следва JavaScript
4.База от Данни и PHP

*Нещо такова. Вече се използа CSS за уфромлението на дизайна , а не като едно време HTML. От хтмл-то се използват основните тагове както и тага <div> , койро се използва най-често.

Ако си навит мога и да ти пратя някои самоучители и уроци.Само за програмата и джаваскрипта нямам(но ти до там да я сколасаш!)

Хе, хе. Аз започнах от Flash MX.
От там пробвах WPM. Адски бъгава ми се стори и затова я зарязах.
Започнах на Dreamweaver. Четях от интернет. Сайтове за уроци.
След това Notepad ++ . Скоро мисля да си взема книжка за php. Търсих една определена, ама трънки. Не ми се даваха 25 кинта, но ще ги дам.

Сега имам това.
design.png

bubust ДА може и сайта да е флаш. А тези урочета за PHP , на които колегата по горе е дал линк са наистина много добри за начинаещи.

Аз със флаш се захванах защото исках да направя урок за даскалото. Е направих го , остана озвучението, но така и не стигнах до него. Сега като го гледам много дървено ми изглежда.

В последствие почнах да си играя за уеб.
Сега Фотошопа за дизайн, уивъра и ноутпад-а за сглобяването.
Знания по CSS, HTML, ползване на валидаторите - основно. Стремя се кода да ми е чист и семантичен.
Сега целта ми е да започна сам да си пиша Server side-a за да мога да го интегрирам по-добре и функционално.

Принципно мразя да чета големи текстове от монитора. Много се натоварват очите.
Иначе съм си принтнал "Увод в PHP" от PC World с авторските права на IDG. Много разбираемо обяснено.

аз започнах с просто задаване не табели и такива неща опитах с дреем ловера ама само ме обърка повече затова се върнах на добрия стар нотепад после почнах пхп да уча и сега се връщам на css и js в началото само преубразувай готови кодове НЕ СЕ ОПИТВАЙ да пишеш сам само ще се ядосваш. това е моя съвет.

hejj каза:
аз започнах с просто задаване не табели и такива неща опитах с дреем ловера ама само ме обърка повече затова се върнах на добрия стар нотепад после почнах пхп да уча и сега се връщам на css и js в началото само преубразувай готови кодове НЕ СЕ ОПИТВАЙ да пишеш сам само ще се ядосваш. това е моя съвет.
\

Аз пък мога да ти кажа ,че Dreamweaver-a го ползвам само за това че се пише по-бързо кода.Т.е. използвам code , а не design , a също и това че има фтп-сървър.Не знам за кой нотепад говориш може би за нотепад++ , но човека ще си помисли за стандартния и просто,ако не помни мн мн ще се откаже мн бързо.В дреамуивъра като си напишеш една две букви и ти изкарва целите кодове. Вече друг е въпроса да знаеш кое какво прави,но е много по удобен от нотепада!

shterev каза:
hejj каза:
\

Аз пък мога да ти кажа ,че Dreamweaver-a го ползвам само за това че се пише по-бързо кода.Т.е. използвам code , а не design , a също и това че има фтп-сървър.Не знам за кой нотепад говориш може би за нотепад++ , но човека ще си помисли за стандартния и просто,ако не помни мн мн ще се откаже мн бързо.В дреамуивъра като си напишеш една две букви и ти изкарва целите кодове. Вече друг е въпроса да знаеш кое какво прави,но е много по удобен от нотепада!

говоря за стандартния нотепад най обикновения

shterev каза:
hejj каза:
\

Ето това е философията относно DreamWeaver-a.Ако знаеш какво и как да го направиш е доста удобен + вградения фтп сървър + всичките удобства за по-бърза работа.

Но да се върнем на върпоса - аз почнах с HTML уроци от w3 schools /google it/ , след което се хванах с DreamWeavera.След време разбрах, че е много по-удобно сам да си пиша кодовете, но това става с много гледане и тн.Всичко е до свикване - ако имаш време и желание ще се научиш бързо.

Back
Горе