Възвръщане на енергия през определено време.

amarok

Registered
Може ли да ми дадете някакъв код за възвръщане на енергията през определено време например имам 30 енергия от таблицата users полето nrg и след 1 минута да стане 34 :) но когато стане 100 да спре да дава :lol:

Код:
$nrg=$row['nrg'];
$time=time();
$newtime=$time + 60;

if ($time >= $newtime)
{
$nrg + 4;
}

if ($nrg >= 100)
{
echo "Това е максимума !";
}
else
{
$nrg+4;
}

Виш така ..

$query = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE id ORDER BY id DESC");
while($row = mysql_fetch_array($query)) {
if($row[nrg] < 100) {
$cen = $row[nrg] + 4;
mysql_query("UPDATE users SET nrg = '$cen' WHERE id"); } else { }}

Това ти е заявката. Само че ако искаш да се изпълнява през минута за всички потребители, трябва да си я направиш в отделно php и през CRON Manager да му зададеш да се изпълнява на определен интервал от време.

AceXe каза:
if($row[nrg] < 100) {
$cen = $row[nrg] + 4;

Това ти е заявката. Само че ако искаш да се изпълнява през минута за всички потребители, трябва да си я направиш в отделно php и през CRON Manager да му зададеш да се изпълнява на определен интервал от време.

Добре работи но как по точно ще стане с този CRON Manager

amarok каза:
AceXe каза:
if($row[nrg] < 100) {
$cen = $row[nrg] + 4;

Добре работи но как по точно ще стане с този CRON Manager

През cPanel. Предполагам си с него. Намираш Cron Manager в него и там то е лесен. Имаш различни времеви интервали, избираш нужния, отдолу в полето указваш пътеката до файла и даваш ОК. И през избрания интервал ще се изпълнява скрипта. :)

amarok каза:
Да но проблема е че не съм на хостинг, затова ми трябва нещо друго :?

Е няма друго. Няма начин един PHP код просто така да се самоекзекутира на определен интервал от време. Това става само с допълнителни алгоритми какъвто е например CRON. Ако не ползваш никакъв панел, може би няма да е възможно това, което искаш.

Сподели с каква ОС си. Ако е Linux, ще ти спретнем едно crontab-че, но ако е Windows... не знам.

Back
Горе