Възстановяване на регистрите на файловете

prima08

Registered
Здравейте, отворих едно клипче с Гом плейър и не видях че има отметка на "винаги използвай тази програма за отваряне на подобни файлове" и сега голяма част от програмите ми и файловете се отварят с Гом.Използвам Windows 7 и ми казаха че трябва да си възстановя регистрите но нямам представа как да го направя.
 
Ами по принцип по следния начин можеш да премахваш асоциации на файлове:

от едитора на регистрите (win+r пишеш regedit) влизаш тук -> HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts и ти изкарва списък с всички файлове които са асоциирани с програма, но незнам дали като премахнеш файла от списъка после ще те пита с коя програма да се отвори или ще си асоциира с друга програма ... :)
 
Еми аз изтрих ГОМ-а и сега всички програми и фейлове са бели и всеки път ме пита с коя програма да се отворят.В FileExts има само едно което се казва Default и е Data: value not set. Да го изтрия ли?
 
Боже вие ако за това в регистрите бъркате :shock: :D Десен бутон на някой от тия файлове -> Open with ... -> Choose program, избираш програмата, маркираш чекбокса "Always open with this program" и готово
 
След като давам на Firefox->Open With и от списъка на програми избирам Firefox ето какво става с абсолютно всичко
5293733R.gif
 
Ами аз помислих че автора иска файла да не се асоциира с никоя програма, просто при стартирането му да пита с коя програма да се отвори :)

btw я кажи какво точно си направил и какво точно искаш да стане :)
 

Горе