Въпроси относно proxy

RIP

Registered
Имам 2 въпроса:
1.Как да разбера кой е използвал прокси за да влиза в сайта ми, като се има впредвит, че при всяко посещение се запазва ИП-то му в базата данни?
2.Как да направя така, че който използва прокси да не може да отвори сайта, да му излиза някакво съобщение по мой избор?[/url]

Ето едно полезно кодче, което можеш да използваш, за да не могат да влизат в сайта ти. (кода е на Mala noche)

Код:
 <?php
header("Content-type: text/html; charset=UTF-8");

if($_SERVER['HTTP_ACCEPT_CHARSET'] != NULL && $_SERVER['HTTP_ACCEPT_ENCODING'] != NULL && $_SERVER['HTTP_CONNECTION'] != NULL)
{
   echo "VLEZE!!";
}
else
{
   echo "<h1>PROXY!</h1>";
}
?>

Всъщност можеш просто да сложи това най-отгоре във всички страници и си готов
Код:
<?php
if($_SERVER['HTTP_ACCEPT_CHARSET'] == NULL && $_SERVER['HTTP_ACCEPT_ENCODING'] == NULL && $_SERVER['HTTP_CONNECTION'] == NULL){
 echo "<h1>PROXY!</h1>";
 exit();
}
и така когато някой влезе с прокси ще ми изпише PROXY! и няма да му изпълни останалия код

Има някакъв проблем, когато вляз с прокси от горе ми изписва само PROXY! и отдолу ми е сайт и мога да влизам навсякаде и няма проблем. Аз искам който е с прокси да няма достап, примерно 1 бял фон и да изписва съобщението PROXY!

sorRy каза:
Е и и без това IE НЕ струва само ядове създава.
Дори и така да е, не е добра тактика да обявиш на посетителите на сайта "Ако искате да ми влизате в сайта сменяйте браузъра" :)

RIP каза:
Има някакъв проблем, когато вляз с прокси от горе ми изписва само PROXY! и отдолу ми е сайт и мога да влизам навсякаде и няма проблем. Аз искам който е с прокси да няма достап, примерно 1 бял фон и да изписва съобщението PROXY!

След
Код:
echo "<h1>PROXY!</h1>";
Добавяш
Код:
exit;

А не може ли да се направи така че да не засича ИЕ като проски, защото имам доста посетители, които използват ИЕ и немогат да влязат

Може :) Не отдавна написах моя версия на кода, като използвах идеята на този, който е даден по-горе. Проблема с IE го няма, тествано е.

Код:
function detectProxy()
{
	if(strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'MSIE') && !strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Opera'))
		$ie = true;
	else
		$ie = false;

if(empty($_SERVER['HTTP_ACCEPT_ENCODING']) || empty($_SERVER['HTTP_CONNECTION']))
		return true;
	else
	{
		if(!$ie && empty($_SERVER['HTTP_ACCEPT_CHARSET']))
			return true;
	}
	return false;
}

Ето ти и демо
През прокси: http://glype.net/browse.php?u=Oi8vZHJlYW1pbmctYmcuY29tL3Byb3h5LnBocA%3D%3D&b=13
Без прокси: http://dreaming-bg.com/proxy.php

А в кода къде да напиша съобщение , примерно ако е с прокси и да му излезе бял екран с някво съобщение??

Код:
<?php
function detectProxy() 
{ 
   if(strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'MSIE') && !strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Opera')) 
      $ie = true; 
   else 
      $ie = false; 

if(empty($_SERVER['HTTP_ACCEPT_ENCODING']) || empty($_SERVER['HTTP_CONNECTION'])) 
      return true; 
   else 
   { 
      if(!$ie && empty($_SERVER['HTTP_ACCEPT_CHARSET'])) 
         return true; 
   } 
   return false; 
}

if(detectProxy())
die('Съобщението, което ще излезе ако бъде засечено прокси..');

// Останалия код.. ;-)
?>

Back
Горе