Въпросче за преброяване

Centrino

Registered
Здравейте. Имам няколко въпроса. Бихте ли ми подсказали как примерно в една таблица в Mysql в един от редовете се намират номера. Как мога да изведа броя на еднаквите номера .Примерно в колоната имам 4 пъти да се повтаря числото 6 и да ми изважда 4-6. Мисля че тука треа while обаче не съм много наясно как да селектирам избраната колона от таблицата. И как да проверявам за еднакви числа. Бихте ли ме насочили как би станало това. Благодяря :) Дано да сте ме разбрали

<?php
mysql_connect("localhost", "user", "pass") or die("Can not connect to database");
mysql_select_db("db") or die("Can not connect to database");
$check = "SELECT COUNT(chislo) AS broi,chislo FROM users3 GROUP BY chislo ORDER BY chislo ASC";
$resultcheck = mysql_query($check) or die("Gre6ka");
while($row = mysql_fetch_array($resultcheck))
{
echo "Числото <b>$row[chislo]</b> го има <b>$row[broi]</b> пъти<br>";
}
?>

Благодаря. Това с приброяването работи, но имам още едно въпросче. Примернно на всеки един номер от колоната в която се преброява съответства стил музика. Примерно ид-то на rap е 1. След преброяването на цифрите в колоната установяваме че има 4 песни с това ид. Един вид искам срещу всяка една категория да изписва колко песни има в нея.
Рап (4)
Попфолк (0)
и така нататак.

Благодаря. Дано и този път сте ме разбрали :)

Явно никой не ме е разбрал какво искам :) hrischo Блогодаря ти за помоща :) Получаваш +1 А останалото аз ще трябва да го мисля как ще става

Back
Горе