Въпросче за array

cold_zero

Registered
Ползвам следния код

Код:
$idto = $_GET['id'];
$array1=array("1", "2", "3", "4", "5", "6", "7", "8", "9", "10", "11", "12", "13", "14", "15", "16", "17", "18");
$array2=array("refleks", "poziciq", "lovene", "izbivane", "otnemane", "presichane", "kysipasove", "dylgipasove", "udar", "finishing", "kontrol", "dribyl", "glava", "tehnika", "byrzina", "plasirane", "improvizaciq", "izdryjlivost");
$idto1=str_replace($array1,$array2,$idto);

обаче ако id-то ми е 11 текста не ми става kontrol, а refleksrefleks?

$idto = $_GET['id'];
$array1=array("1", "2", "3", "4", "5", "6", "7", "8", "9", "10", "11", "12", "13", "14", "15", "16", "17", "18");
$array2=array("refleks", "poziciq", "lovene", "izbivane", "otnemane", "presichane", "kysipasove", "dylgipasove", "udar", "finishing", "kontrol", "dribyl", "glava", "tehnika", "byrzina", "plasirane", "improvizaciq", "izdryjlivost");
$idto1=str_replace($array1,$array2,$idto);

както си г ижегнал в str_replace-а тези $array1,$array2 се чудя какт и излиза нещо, трябва да е $array1[ne6to], $array2[nbe6to]

Я кажи всъшност какво искаш да направиш, че не схванах смисъла.
Да не би да искаш да извадиш стойност от $array2 с т'ва $idito?

Еми отварям страницата stranica.php?id=11 примерно и с тоя код 11 трябва да стане kontrol, обаче не го зачита като цифра 11, а като две 1-ци и ми се изписва два пъти думата която трява да ми се изпише ако съм отворил страницата с ID 1.

Ами тогава трябва да е така:

$idto = ($_GET['id']-1);
echo $array2[$idito];

слагам това -1 на идито, защото масива започва от 0 когато няма индекс стойността в него :?:

Благодаря ти!

А за да не пиша нова тема как ще стане if функция с две проверки обаче не с && ами или $chislo = '1' или $chislo = '5' примерно?

Back
Горе